+31 76 - 5331331
DATACENTER VOOR MEER BEDRIJFSCONTINUÏTEIT

Datacenter oplossingen

In een datacenter wordt gezorgd voor een optimaal beveiligde omgeving voor uw systemen. Deze beveiliging betreft onder meer de fysieke toegang tot het datacenter evenals de redundant uitgevoerde regeling van de stroomvoorziening, temperatuur en de luchtvochtigheid. Het datacenter beheert de omgeving waarin de systemen worden opgesteld. Door de inrichting van deze omgeving kan een extreem hoge uptime tot 99,999% worden gegarandeerd.

Voordelen vestigen in datacenter

  • up-time garantie tot 99,999%
  • keuzevrijheid uit meerdere carriers
  • streng beveiligde locatie voor uw ICT-systemen
  • bespaar fors op ICT-infrastructuur en stroomkosten

Onze consultants zijn telefonisch te bereiken op:

076 - 5 331 331
support@ipvisie.com

Colocatie tot 99,999% beschikbaarheid

Brand, waterschade, stroomstoring en inbraak zijn risico’s die bedrijven lopen. Alhoewel tegenwoordig veel gegevens in de Cloud worden opgeslagen hebben grote aantallen bedrijven hun servers nog fysiek in het pand draaien. Maar wat gebeurt er als er brand uitbreekt of apparatuur oververhit raakt?

Naast strenge beveiliging in het pand zijn datacenters ook voorzien van redundant uitgevoerde noodvoorzieningen. Hierbij moet u denken aan krachtige noodstroomgeneratoren, die bij eventuele uitval van de stroom, de electriciteitsvoorziening automatisch overnemen. Ook hebben ze koeloplossingen en blusinstallaties die nodig zijn om die 99,999% up-time te waarborgen. Al deze noodvoorzieningen worden regelmatig en uitvoerig getest, zodat klanten gebruik kunnen maken van een stabiele en ononderbroken dienstverlening.


Lees meer over colocatie

Directe koppeling met uw cloud diensten

Datacenters spelen een onmisbare rol in onze digitale samenleving en economie. Met Secure Cloud Connect wordt middels een VPN een directe verbinding gemaakt tussen uw locatie(s) en een cloud platform naar keuze zoals Microsoft Azure of Amazon Web Services. Deze verbinding is volledig gescheiden van het openbare internet en redundant uitgevoerd. Hierdoor kunnen wij garanties geven op de beschikbaarheid. Op deze manier kunt u zorgeloos gebruik maken van de door u gewenste cloud-diensten.


Lees meer over cloud connect

Bespaar fors op ICT-infrastructuur

Door de alsmaar toenemende waarde van data is een gegarandeerde werking van een serverruimte noodzakelijk. Een goed ontwerp voor een serverruimte is hiervoor noodzakelijk. Zonder een goed ontwerp en essentiële noodvoorziening op locatie, loopt een bedrijf onnodig veel risico’s. Als bedrijven de risico’s afwegen tegen het kostenplaatje, dan zullen ze zich al snel realiseren dat een datacenter een optie is met meer voordelen. Door uw ICT-apparatuur te plaatsen in een datacenter bespaart u de aanleg van een eigen serverruimte op locatie met daarbij de benodigde noodvoorzieningen.

Streng beveiligde locaties

Ondanks het feit dat uw pand ongetwijfeld voorzien is van een alarminstallatie, al dan niet met opvolging door een beveiligingsbedrijf haalt het het niet bij de beveiliging van een datacenter. Datacenters zijn niet alleen virtueel beveiligd maar ook fysiek. De fysieke beveiliging is meestal het eerste waar naar wordt gekeken. In de meeste gevallen is er al een drempel om de parkeerplaats op te komen. Het is belangrijk dat de datacenters vanaf de buitenkant afgesloten zijn en continu gecontroleerd worden door bewakers die overzicht hebben wie toegang hebben tot het datacenter en die de faciliteiten rondom het datacenter in de gaten houden. Om die reden zijn datacenters voorzien van 24/7 bewaking. En tot slot zijn uw servers anoniem aanwezig in één van de zalen. Een heel andere situatie dan op uw eigen locatie.

Keuzevrijheid in carriers

In de datacenters van IP Visie zijn meerdere carriers ontsloten, waardoor het mogelijk wordt om geografische en/of carrier gescheiden verbindingen te realiseren. Dit heeft als voordeel dat verbindingen opgeleverd kunnen worden met uptime garanties tot wel 99.999%.

Door uw ICT-apparatuur te plaatsen in een datacenter kunt u hoge kosten voorkomen en kiezen voor een dual-carrier oplossing naar keuze zonder u zorgen te maken over de aanleg van meerdere  glasvezel verbindingen.

Contact

Benieuwd naar wat een datacenter voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op via het telefoonnummer: