Dark Fiber

Uw vestigingen koppelen, volledig in eigen beheer

Dark Fiber

Dark Fiber is een verbinding tussen twee locaties, die gerealiseerd wordt door gebruik te maken van glasvezel infrastructuur, waarbij de afnemer zelf verantwoordelijk is voor de belichting.

Maximale controle

Dark Fiber biedt u maximale controle, omdat u zelf alle technische parameters invult.  U neemt immers geen dienst af, maar krijgt uitsluitend een aantal vezels ter beschikking op een door u gekozen route. Door aan beide zijden van de verbinding uw eigen belichtingssapparatuur aan te sluiten bepaalt u zelf de gewenste capaciteit.

DWDM

DWDM (Dense Wavelength Division Multiplexing) is een transmissietechniek die het mogelijk maakt om meerdere verbindingen over dezelfde glasvezellijn te laten lopen. Dit wordt bereikt door verschillende kleuren licht te zenden over de glasvezellijn. De apparatuur weet deze verschillende kleuren licht te scheiden naar verschillende datastromen.

Encryptie mogelijk

Doordat de belichtingsapparatuur in uw eigen beheer is kunt u meer controle op de veiligheid van de glasvezel verbinding uitoefenen dan wanneer u een reguliere glasvezelverbinding afneemt. Als er met extreem gevoelige data gewerkt wordt binnen het netwerk, bestaat de mogelijkheid om encryptie toe te passen voor datatransmissie. Het opereert op laag 1 niveau van het OSI-model en zorgt voor minder latency dan wanneer de encryptie toegepast zou worden op een hoger niveau in het OSI-model. Met name voor banken, zorginstellingen en organisaties waarbij beveiliging een belangrijke rol speelt is Dark Fiber met encryptie zeer geschikt.

Investering

Omdat Dark Fiber een onbelichte vezel is, dient u zelf voor transmissieapparatuur te zorgen. De investeringen, die hiermee gemoeid zijn hangen voornamelijk af van de afstand tussen de locaties. Dark Fiber wordt met name ingezet als zeer hoge bandbreedtes gewenst zijn. Als alternatief voor Dark Fiber kunnen wij een Private Line aanbieden, waarbij de transmissieapparatuur en belichting door ons worden verzorgd.

Dual Dark Fiber

Voor verbindingen waarbij een zeer hoge beschikbaarheid noodzakelijk is, bieden wij een dual Dark Fiber aan. Beide locaties worden dan dubbel ontsloten via geografisch gescheiden routes. Bij uitval van de primaire route kan via de secundaire verbinding alsnog dataverkeer worden getransporteerd tussen de locaties (failover).

Single Dark Fiber & Dual Dark Fiber

Meest gestelde vragen over Dark Fiber

Meer weten?

Onze consultants geven u graag advies over Dark Fiber.
076 - 5 331 331
info@ipvisie.com