+31 76 - 5331331

Dark Fiber

Uw vestigingen koppelen, volledig in eigen beheer

Dark Fiber is een verbinding tussen twee locaties die gerealiseerd wordt door gebruik te maken van glasvezelinfrastructuur en waarbij de afnemer zelf verantwoordelijk is voor datatransmissie. De lijn wordt onbelicht opgeleverd. Dat houdt in dat u zelf voor transmissieapparatuur zult moeten zorgen voor de belichting. Dark Fiber wordt voornamelijk gebruikt door bedrijven en instellingen met een behoefte aan een zeer hoge capaciteit, voor bijvoorbeeld koppelingen tussen datacenters of hoofdvestigingen.

Maximale controle

Dark Fiber biedt u maximale controle, doordat u zelf alle technische parameters invult.  U neemt immers geen dienst af, maar krijgt uitsluitend een aantal vezels ter beschikking op een door u gekozen route. Door aan beide zijden van de verbinding uw eigen belichtingssapparatuur aan te sluiten bepaalt u zelf de gewenste capaciteit.

DWDM

DWDM (Dense Wavelength Division Multiplexing) is een transmissietechniek die het mogelijk maakt om meerdere verbindingen over dezelfde glasvezellijn te laten lopen. Dit wordt bereikt door verschillende kleuren licht te zenden over de glasvezellijn. De apparatuur weet deze verschillende kleuren licht weer te scheiden naar verschillende datastromen die worden afgeleverd op uw lokale netwerk. Dit stelt u in staat om zelf meerdere diensten binnen uw netwerk in te richten zonder dat uw maandelijkse kosten hierdoor stijgen.

Encryptie mogelijk voor extra veiligheid

Doordat de belichtingsapparatuur in uw eigen beheer is kunt u meer controle op de veiligheid van de  glasvezelverbinding uitoefenen dan wanneer u een reguliere glasvezelverbinding afneemt. Wanneer er met extreem gevoelige data gewerkt wordt binnen het netwerk bestaat de mogelijkheid om encryptie toe te passen voor datatransmissie. Doordat het op laag 1 niveau van OSI-model opereert zorgt het voor minder latency dan wanneer de encryptie toegepast zou worden op een hoger niveau in het OSI-model. Met name banken, zorginstellingen en organisaties waarbij beveiliging een belangrijke rol speelt is Dark Fiber met encryptie zeer geschikt.

Benodigde investering voor Dark Fiber

Doordat Dark fiber een onbelichte vezel is, zult u als klant zelf voor transmissieapparatuur moeten zorgen. De investeringen, die hiermee gemoeid zijn hangen voornamelijk af van de afstand tussen de locaties. Dark Fiber wordt met name ingezet wanneer zeer hoge bandbreedtes gewenst zijn. IP Visie biedt als alternatief voor Dark Fiber een Private Line aan, waarbij de transmissieapparatuur en belichting door ons worden verzorgd. Het voordeel is dat de investeringskosten en risico's worden beperkt.

High availability / extra zekerheid

Voor verbindingen waarbij een zeer hoge beschikbaarheid noodzakelijk is, bieden wij een dual Dark Fiber aan. In dit geval worden beide locaties dubbel ontsloten via geografisch gescheiden routes. Bij uitval van de primaire route kan via de secundaire verbinding alsnog dataverkeer worden getransporteerd tussen de beide locaties. U dient zelf de redundantie (failover) van de totale verbinding te realiseren, omdat u zelf verantwoordelijk bent voor het omschakelen tussen beide verbindingen in geval van een calamiteit. Uiteraard is het ook mogelijk om beide routes actief te gebruiken (active/active scenario).

Single Dark Fiber & Dual Dark Fiber

Dark Fiber aanvragen

Wanneer u gebruik wil maken van een dark fiber om uw locaties te koppelen neem dan contact met ons op, zodat wij een vrijblijvende prijsopgave voor u kunnen maken.


Onze consultants zijn telefonisch te bereiken op:

076 - 5 331 331
support@ipvisie.com

Bel mij terug

De consultants van IP Visie geven u graag advies over Dark Fiber.

076 - 5 331 331
support@ipvisie.com