+31 76 - 5331331
Hybrid Cloud

Hybrid Cloud

Steeds meer organisaties maken gebruik van een hybrid cloud, een combinatie van private cloud en één of meerdere public clouds. Grote investeringen in IT-infrastructuur behoren daarmee vrijwel tot het verleden en het biedt een ongekende mogelijkheid voor het op- en afschalen van servers en software.

Waarom een Hybrid Cloud oplossing?

De hybride cloud biedt het beste van twee werelden en biedt bedrijven de mogelijkheid om enerzijds belangrijke processen en data in eigen huis te houden en anderzijds gebruik te maken van de flexibiliteit van de door diverse marktpartijen aangeboden cloud-oplossingen in de meest brede zin van het woord.

Door te kiezen voor een hybrid cloud omgeving kiest u voor een grotere mate van veiligheid. In tegenstelling tot een volledige public cloud bepaalt u zelf waar u uw gegevens opslaat en hoe u de autorisatie regelt. Door gebruik te maken van een hybrid cloud wordt het eenvoudiger en voordeliger om een flexibel backup scenario te realiseren.

Bouwstenen Hybrid Cloud

IP Visie heeft alle bouwstenen in huis om hybrid cloudoplossingen te bieden. Door verschillende technieken te gebruiken beschikt u over de meest flexibele en veilige situatie. U kunt naar behoefte rekenkracht en opslag gebruiken en betalen voor datgene wat u werkelijk gebruikt of verbruikt.

Colocatie

Door uw ICT-systemen onder te brengen in een datacenter kunt u gebruik maken van de meest optimale omgeving voor uw apparatuur zonder grote investeringen te doen. Met colocatie zijn de schaalmogelijkheden nagenoeg oneindig.

Private Line

Met behulp van Private Lines kan het Private Cloud deel op de meest efficiente manier worden ontsloten. Private Lines zijn uitermate geschikt voor hoge bandbreedtes en lage latency waarden.

IP-VPN

Met behulp van IP-VPN’s wordt het Public Cloud gedeelte afgeschermd voor onbevoegden van buiten uw organisatie en u heeft geen firewalls nodig, omdat alle verbindingen worden gerealiseerd zonder tussenkomst van het internet. Dit besloten privé netwerk is uitermate geschikt om hybrid cloud oplossingen te ondersteunen.

Secure Cloud Connect

Wanneer u gebruikt maakt van Cloud Diensten als Microsft Azure en AWS van Amazon dan kunt met Secure Cloud Connect een directe veilige low latency verbinding realiseren naar verschillende cloudplatformen. Ook worden er op deze koppeling garanties gegeven betreft beschikbaarheid (uptime).

Beveiliging en advies

Security speelt een belangrijke rol bij het inzetten van multi-cloud oplossingen. Het is zaak dat u goed nadenkt over de gevolgen van het koppelen van al deze omgevingen. Wij helpen u graag, niet alleen met het leveren van alle benodigde bouwstenen, maar ook met het inrichten en koppelen hiervan.

Benieuwd wat Hybrid Cloud oplossingen voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een telefonisch consult.