Vakantie checklist

Op Internet wemelt het van de checklists om je goed voor te bereiden op je vakantie. De meeste zaken zijn allemaal vanzelfsprekend, maar toch kunnen deze lijstjes handig zijn om zeker te weten dat je overal aan hebt gedacht en kunt gaan genieten van een onbezorgde vakantie.

Er is niets ergers dan van huis te vertrekken en na korte of langere tijd te moeten ontdekken dat je iets vergeten bent, wat je toch echt nodig hebt. In het geval van paspoort, rijbewijs, vliegtickets of hotelvouchers heb je een direct probleem en moet je misschien nog even terug naar huis als de tijd dat nog toelaat. Een aantal zaken is nog wel opnieuw te kopen op het vliegveld of onderweg als je met de auto gaat. Denk hierbij aan wegenkaarten, de beroemde ‘Wat en hoe’ boekjes in allerlei talen, zonnebrandcreme of je zwembroek.

Op veel van de lijstjes staan ook bankpassen, creditcards en de mobiele telefoon. Meer dan een vermelding van de items bevatten de lijstjes niet. Vaak omdat de sites al behoorlijk gedateerd zijn of de maker van de lijstjes niet de moeite heeft genomen om meer tekst en uitleg te geven.

Er zijn echter de laatste jaren een aantal zaken gewijzigd, die handig zijn om vermeld te worden.

De afgelopen jaren hebben criminelen op grote schaal gegevens van betaalpassen gekopieerd en daarom hebben vrijwel alle banken maatregelen genomen om skimmingfraude te voorkomen. Omdat in de meeste gevallen geld met gekopieerde passen werd opgenomen buiten Europa hebben de banken besloten om betaalpassen buiten Europa standaard te blokkeren om het risico op misbruik zo klein mogelijk te maken.

Wanneer u dus een reisbestemming heeft buiten Europa doet u er goed aan om contact op te nemen met uw bank om er zeker van te zijn dat u met uw betaalpas in het land van bestemming gewoon geld kunt opnemen bij betaalautomaten.

Mobiele telefonie

Wanneer u als zakelijk klant van KPN tijdens uw vakantie onbezorgd gebruik wil blijven maken van uw mobiele telefoon voor zowel spraak als data, activeer dan afhankelijk van uw bestemming één van de beschikbare buitenlandbundels.

Nadat u een bundel heeft aangezet, betaalt u alleen bij daadwerkelijk verbruik en voorkomt u (te) hoge kosten.

Voor bellen in het buitenland heeft KPN uitsluitend een bundel die te gebruiken is binnen de EU landen. Wanneer u deze bundel activeert ontvangt u 100 belminuten per maand en betaalt u daarvoor 5 euro. Wanneer de 100 minuten op zijn wordt de bundel automatisch verhoogd met nogmaals 100 minuten voor wederom 5 euro.

Voor mobiel dataverbruik kent KPN twee bundels.

  • KPN Internetbundel EU

Voor 5 euro per maand heeft u de mogelijkheid om 100 MB (Megabyte) aan data te verbruiken binnen de EU landen.

Wanneer de 100 MB verbruikt zijn wordt de bundel steeds automatisch verhoogd met 100 MB. Voor elke keer dat de bundel automatisch wordt verhoogd betaalt u 5 euro.

  • KPN Internetbundel World

Buiten de EU kunt u gebruik maken van deze bundel. U betaalt 50 euro per maand en ontvangt hiervoor 100 MB data te verbruiken in alle landen op de wereld. Ook hier wordt automatisch de bundel verhoogd met 100 MB voor wederom 50 euro

Als de bundels opgebruikt zijn hoeft u ze niet te verwijderen De bundels wordt alleen in rekening gebracht als u ook daadwerkelijk data gebruikt via een buitenlands netwerk.

De Internetbundels zijn zowel te gebruiken voor uw Smartphone als voor uw tablet. Wanneer u vragen heeft over het gebruik of verbruik van de genoemde bundels schroom dan uiteraard niet om contact met mij of mijn collega’s van IP Visie op te nemen. Wij zijn u graag van dienst met advies op het gebied van mobiele telefonie en laat het ons ook vooral weten als wij bundels voor u moeten activeren

Ik wens u een heerlijke onbezorgde vakantie toe.

Marcel Robles de Medina

Dagelijks ondersteun ik bedrijven op het gebied van verbindingen. Het maakt daarbij niet uit of het nu gaat om single site of multi-site configuraties. Door mijn jarenlange ervaring en mijn goede connecties binnen de KPN organisatie ben ik voor veel bedrijven hun gids op het moment dat ze op dit gebied zaken geregeld willen hebben. Regelmatig schrijf ik artikelen over onderwerpen die mij in de dagelijkse praktijk bezig houden en waarvan ik denk dat ze van toegevoegde waarde zijn voor de lezers.

consultant @ IP Visie

Zakelijk Glasvezel Postcodecheck

One thought on “Vakantie checklist

Leave a Reply