totaalcommunicatie-oplossing

Liefhebbers van Scrabble opgelet. Met de introductie van KPN ÉÉN wordt er ook veelvuldig gebruik gemaakt van een nieuw interessant woord. Niet alleen vanwege de woordwaarde in Scrabble, maar zeker vanwege de betekenis in de manier waarop we vandaag de dag met zijn allen communiceren.

Vergeet de term ‘Unified Communications’ en stap over op het woord totaalcommunicatie-oplossing. Het woord komt nog niet voor in Van Dale, maar als het aan IP Visie en KPN ligt wordt het misschien wel het woord van het jaar 2013 en wordt het de opvolger van project X-feest, de winnaar van vorig jaar.

Alle gekheid op een stokje. De grens tussen vaste en mobiele telefonie vervaagt steeds meer, omdat de manier van communiceren en samenwerken binnen organisaties snel wijzigt.

Steeds meer bedrijven stimuleren Het Nieuwe Werken en hebben flexibele werkplekken, medewerkers werken regelmatig thuis of bij strategisch gelegen wegrestaurants onderweg. Hierdoor neemt het gebruik van mobiele telefonie en mobiel dataverkeer steeds meer toe. De verwachting is dat dit met de beschikbaarheid van 4G alleen maar verder gaat toenemen, omdat de mogelijkheden nog veel groter worden.

In een tijd waarin het economisch allemaal wat minder is en de druk op kosten steeds hoger wordt vraagt dat om nieuwe geïntegreerde oplossingen.

KPN ÉÉN is zo’n oplossing. Eén contract, één prijsplan, één factuur, één aanspreekpunt. Het wordt wederom duidelijk waar de naam vandaan komt.

Klanten betalen op basis van gebruikersprofielen van eindgebruikers flatfee bedragen voor zowel de functionaliteiten op het gebied van bellen als de internettoegang en kunnen op deze manier hun kosten goed voorspellen. Daarnaast wordt het mogelijk om met behulp van een beheerportal gebruikersaantallen naar boven of beneden bij te stellen, zodat u altijd het juiste bedrag per maand betaalt.

KPN ÉÉN wordt gefaseerd ingevoerd en is in eerste instantie vooral gericht op de integratie van mobiele telefonie en vaste telefonie. Later worden nog zaken als Microsoft Lync en Office 365 toegevoegd.

KPN ÉÉN maakt gebruik van glasvezel, koper en 4G. Het enige nadeel is dat de oplossing nog niet geleverd kan worden over bestaande glasvezelverbindingen van KPN. Dit heeft alles te maken met het feit dat de oplossing voor een groot deel afkomstig is van RoutIT, het bedrijf waar KPN vorig jaar een minderheidsbelang van 12,5% in heeft genomen.

Wanneer KPN ÉÉN beschikbaar komt voor bestaande glasvezel klanten van KPN is nog niet geheel duidelijk. Tot die tijd zullen klanten, als ze gebruik willen gaan maken van KPN ÉÉN, een extra glasvezel- of koperverbinding moeten aan laten leggen. Dat laatste zie ik als een gemiste kans en ik hoop dan ook van harte dat KPN op korte termijn met een oplossing komt voor hun klanten, die nu al een glasvezelverbinding hebben.

Totaalcommunicatie-oplossing; wat mij betreft het woord van 2013.

Ik wens u allen een zorgeloze digitale toekomst toe.

 

Netwerkinfrastructuur is mijn passie, waarbij de focus ligt op glasvezel. Dagelijks help ik bedrijven bij het maken van de juiste keuzes op het gebied van netwerkinfrastructuur. Het is mijn doel om bedrijven zo duidelijk mogelijk aan te geven wat de voor- en nadelen zijn van de keuzes die ze kunnen maken. Door mijn ervaring ben ik in staat om aan te geven wat wel en wat niet kan.

Senior consultant @ IP Visie

Zakelijk Glasvezel Postcodecheck

Gedachtes over “totaalcommunicatie-oplossing

  1. Ik heb slecht nieuws voor u. Op de valreep van 2013 wordt pietitie het woord van het jaar. Met dank aan de VN, die deze naar mijn idee onzinnige discussie heeft doen oplaaien.

Geef een antwoord