Telecom; onoverzichtelijk, complex en tijdrovend

Dagelijks kom ik bij bedrijven over de vloer om te praten over telecom zaken en dan blijkt steeds maar weer dat het complexe materie is. Veel bedrijven van klein tot groot worstelen met het beheer van hun abonnementen en toestellen en vrijwel iedereen geeft aan dat het onoverzichtelijk, complex en tijdrovend is. In veel gevallen zijn meerdere functionarissen betrokken. Inkopers, facilitair managers en ICT-managers spelen een rol bij zowel de aanschaf als het beheer, maar vaak is het niet duidelijk wie waarvoor nu precies verantwoordelijk is. Iedereen en niemand is betrokken.

Met alle gevolgen van dien.

Veel bedrijven zijn in de afgelopen jaren veel minder gaan bellen, het SMS verkeer is vrijwel tot nul gereduceerd dankzij de populariteit van WhatsApp en het mobiele dataverkeer is enorm gegroeid en contracten en abonnementen zijn daar niet altijd op aangepast. Vaak is niet duidelijk wie welke 06-nummers in gebruik heeft en in veel gevallen liggen er nog simkaarten op voorraad waarvan niet duidelijk is door wie ze zijn aangeschaft en voor wie.

De maandelijkse factuur of facturen worden vaak niet begrepen en niemand heeft zin en tijd om er eens serieus naar te kijken of voelt zich geroepen om eens te kijken naar datgene waarvoor maandelijks toch een aanzienlijk bedrag wordt betaald.

Vanaf mijn vakantieadres neem ik mij voor om bij terugkomst op de zaak weer vol aan de bak te gaan en bedrijven te helpen bij het goed adviseren en analyseren van hun telecomkosten. Na even afstand genomen te hebben van de dagelijkse gang van zaken besef ik weer heel goed dat ik actief ben in een sector waar zaken snel veranderen. Het telecom landschap wijzigt continu en eigenlijk is het heel logisch dat veel mensen het allemaal niet meer goed kunnen volgen. Veel dingen zijn voor mij en mijn collega’s vanzelfsprekend en gesneden koek, maar dat komt omdat we niets anders doen en dagelijks continu worden geconfronteerd met alle nieuwe ontwikkelingen in de markt.

Na mijn vakantie wil ik ook weer aan de slag met KPN ÉÉN. Ik ben erg enthousiast geworden van de integratie van vaste en mobiele telefonie. In de eerste plaats dankzij de technische mogelijkheden, maar ook doordat inkoop, administratie en beheer veel overzichtelijker en eenvoudiger worden. Klanten gaan gebruik maken van één contract, één prijsplan en één factuur voor vaste- en mobiele telefonie èn mobiele data.

De accu is weer bijna opgeladen. Nog een weekje vakantie en ik kom u graag weer helpen bij al uw telecomzaken.

Netwerkinfrastructuur is mijn passie, waarbij de focus ligt op glasvezel. Dagelijks help ik bedrijven bij het maken van de juiste keuzes op het gebied van netwerkinfrastructuur. Het is mijn doel om bedrijven zo duidelijk mogelijk aan te geven wat de voor- en nadelen zijn van de keuzes die ze kunnen maken. Door mijn ervaring ben ik in staat om aan te geven wat wel en wat niet kan.

Senior consultant @ IP Visie

Zakelijk Glasvezel Postcodecheck

Geef een antwoord