KPN ÉÉN

Het kan u haast niet ontgaan zijn. De reclamecampagne van KPN ÉÉN draait op volle toeren. Commercials op radio en TV, advertenties in dagbladen, posters in abri’s en op billboards en dobbelstenen, die zo links en rechts letterlijk uit de lucht komen vallen.

KPN ÉÉN: één zakelijke oplossing voor vast, mobiel en internet. Het leek me wel een toepasselijk onderwerp om mijn eerste blogartikel bij IP Visie te schrijven over KPN ÉÉN. Het woord één en het getal 1 zullen overigens tot vervelens toe terugkomen in dit artikel. Ik bied u hierbij op voorhand mijn excuses voor aan, maar met KPN ÉÉN als onderwerp gaat het maar over één ding (sorry).

Voordat ik verder ga met mijn verhaal over KPN ÉÉN is het misschien handig om uit te leggen waarom u dit onderwerp hier aantreft. U kent IP Visie vooral als specialist op het gebied van glasvezel, maar de markt vraagt van ons dat we u ook van dienst kunnen zijn op andere gebieden van communicatie.

De wereld om ons heen verandert namelijk in hoog tempo en vaste en mobiele communicatie worden geïntegreerd voor zowel spraak als data. Aan mij de uitdaging om onze klanten inzicht te geven in de mogelijkheden van vaste telefonie, mobiele telefonie en mobiel Internet.

Dit gezegd hebbende is het bruggetje naar KPN ÉÉN compleet. KPN ÉÉN is een geïntegreerde oplossing voor vaste telefonie, mobiele telefonie en internet. De basis is altijd een hosted telefooncentrale, waarbij verschillende diensten per gebruiker te bepalen zijn aan de hand van zogenaamde gebruikersprofielen.

KPN ÉÉN is bedoeld voor bedrijven met meer dan 5 medewerkers en is met name interessant wanneer uw huidige telefooncentrale aan vervanging toe is. In plaats van te investeren in een fysieke telefooncentrale bij u op locatie kan gekozen worden voor een telefooncentrale uit de cloud.

En dat alles in combinatie met één vaste prijs per medewerker, één contract, één factuur en één helpdesk. KPN ÉÉN groeit of krimpt naadloos mee met uw bedrijf, zodat u alleen betaalt voor datgene wat u gebruikt.

Ondanks het feit dat op onze website en die van KPN veel informatie te vinden is blijkt het in de praktijk erg lastig te zijn om een goed beeld te krijgen van alle mogelijkheden van KPN ÉÉN (overigens niet te verwarren met KPN ONE, want dat is weer heel iets anders). Nog lastiger is het om uit te vinden wat het u allemaal gaat kosten. Dat is geen eenvoudig rekensommetje wat op de achterkant van een sigarenkistje is uit te rekenen.

Wanneer u op basis van alle beschikbare informatie denkt dat KPN ÉÉN iets is voor uw bedrijf dan kom ik graag geheel vrijblijvend een keer bij u langs om alle mogelijkheden door te spreken. In dat gesprek kan ik u ook al een goede indicatie geven van de éénmalige en maandelijkse kosten.

Neem gerust contact met mij op voor het maken van een afspraak.

Ik wens u een zorgeloze digitale toekomst toe.

Netwerkinfrastructuur is mijn passie, waarbij de focus ligt op glasvezel. Dagelijks help ik bedrijven bij het maken van de juiste keuzes op het gebied van netwerkinfrastructuur. Het is mijn doel om bedrijven zo duidelijk mogelijk aan te geven wat de voor- en nadelen zijn van de keuzes die ze kunnen maken. Door mijn ervaring ben ik in staat om aan te geven wat wel en wat niet kan.

Senior consultant @ IP Visie

Zakelijk Glasvezel Postcodecheck

Gedachtes over “KPN ÉÉN

  1. Na alle reclamespotjes gehoord te hebben en een aantal websites bezocht te hebben, heb ik nog steeds werkelijk geen flauw idee wat KPN 1 doet. Ik snap dat ik 1 factuur krijg en dat ik kan bellen, maar volgens mij kan ik dat nu ook al. Ik vind dit een voorbeeld van een bijzonder slechte campagne. Als je met zo veel zendtijd kunt uitblinken in zo veel onduidelijkheid.

Geef een antwoord