KPN 4G weerbericht

De laatste weken zie ik regelmatig in krantenadvertenties en op websites een gekleurde kaart van Nederland met daarop de voortgang van de uitrol van KPN 4G. Het doet mij erg denken aan de traditionele weerkaartjes van Europa, waarbij met behulp van een kleurenpalet aangegeven wordt hoe het is gesteld met de temperatuur op de favoriete vakantiebestemmingen. In de zomer zijn de blauw gekleurde gebieden met temperaturen onder nul niet meer zichtbaar en veranderen de kleuren langzaam van groen naar oranje en tenslotte rood. KPN maakt tegenwoordig haar eigen ‘weerbericht’ en geeft aan met behulp van geel, oranje en rood in welke gebieden er dekking is van hun 4G-netwerk. Op dit moment bevindt 50% van Nederland zich in meer of mindere mate in het dekkingsgebied, maar dit gebied wordt in een hoog tempo uitgebreid. De verwachting is dat uiterlijk halverwege volgend jaar heel Nederland kan beschikken over 4G van KPN.

KPN is onlangs ook nog eens gestart met een proef voor het verhogen van de maximale snelheden van het 4G netwerk door in combinatie met de 800 MHz licenties gebruik te maken van de aangekochte 1800 MHz licenties. Hiermee kunnen up- en download snelheden tot wel  100 Mbps worden behaald.

De Campus van de TU Delft is de eerste locatie waar met deze snelheden zal worden getest. Korte tijd later zullen Scheveningen en Wassenaar ook worden voorzien van 1800 MHz opstelpunten. Ik verwacht dan ook dat deze plaatsen op de kaart van Nederland binnenkort een donkerrode kleur zullen krijgen. te vergelijken met de donkerrode vlekken die rond deze tijd in de buurt van Sevilla, over het algemeen genomen het warmste stukje van Europa,  zichtbaar zullen worden.

KPN maakt op dit moment behoorlijk wat lawaai als het gaat om de uitrol van 4G. De vraag rijst echter hoe het is gesteld met de weerberichten van de andere marktpartijen, die gezamenlijk met KPN ook frequenties hebben aangekocht voor een totaalbedrag van 3,8 miljard euro.

T-Mobile heeft aangegeven in het najaar te beginnen met de uitrol van 4G en Tele2 verwacht op zijn vroegst volgend jaar te starten.

Vodafone is bezig met de voorbereidingen, maar de Piet Paulusma van Vodafone is akelig stil en het is dan ook nog onduidelijk hoe rood Vodafone Nederland gaat kleuren.

Beschikbaarheid kpn 4g

Marcel Robles de Medina

Dagelijks ondersteun ik bedrijven op het gebied van verbindingen. Het maakt daarbij niet uit of het nu gaat om single site of multi-site configuraties. Door mijn jarenlange ervaring en mijn goede connecties binnen de KPN organisatie ben ik voor veel bedrijven hun gids op het moment dat ze op dit gebied zaken geregeld willen hebben. Regelmatig schrijf ik artikelen over onderwerpen die mij in de dagelijkse praktijk bezig houden en waarvan ik denk dat ze van toegevoegde waarde zijn voor de lezers.

consultant @ IP Visie

Zakelijk Glasvezel Postcodecheck

2 thoughts on “KPN 4G weerbericht

  1. Pingback: Geniale vondst van WhatsApp | Blog IP Visie

Leave a Reply