Einde van het ISDN tijdperk

De telecommarkt is voortdurend in beweging en vaste telefonie verschuift steeds meer naar VoIP. Hierdoor ziet KPN zichzelf genoodzaakt om een aantal aanpassingen te doen in het aanbod van de traditionele telefoniediensten (PSTN/ISDN) welke ze nu bieden.

Wat is ISDN eigenlijk?

ISDN zag in de jaren ’90 het licht als opvolger van het analoge POTS. De digitale verbindingen waren minder gevoelig voor storingen en er konden meerdere signalen over dezelfde lijn verstuurd worden. Er konden meerdere telefoonnummers aan dezelfde lijn gekoppeld worden en bij meervoudige aansluitingen kon in capaciteit en in lijnen uitgebreid worden. Eind jaren 90 was ISDN erg populair omdat je via een inbelmodem verbinding kon maken met het internet en toch nog telefonisch bereikbaar bleef via het andere ISDN-kanaal.

KPN is in Nederland de hoofdaanbieder van ISDN en andere partijen die ISDN aanbieden kopen dit vaak via een Wholesale constructie in bij KPN. ISDN heeft vandaag de dag nog een marktaandeel van zo’n 20% in Nederland en de meeste gebruikers zijn voornamelijk bedrijven. Telefonie via ISDN is stabiel en daarom niet iets waar bedrijven zich dagelijks mee bezighouden; zodra iets goed functioneert zijn bedrijven vaak huiverig om op iets nieuws over te stappen. Op veel plaatsen worden ISDN en analoge verbindingen nog gebruikt om bijvoorbeeld een alarmsysteem, lift, fax of frankeermachine te laten communiceren. Gelukkig zijn hiervoor ook voldoende betrouwbare diensten via internet beschikbaar.

Wat gaat er veranderen?

Al langer doen geruchten de ronde dat KPN gaat stoppen met zowel analoge als ISDN verbindingen, aanvragen van deze diensten worden in elk geval niet gestimuleerd. In de afgelopen jaren zijn er al meerdere diensten stopgezet zoals bijvoorbeeld Digi Access (X.25/X.75 protocol).

KPN gaat langzaamaan starten met het voorbereiden van het netwerk op een volledige omschakeling naar IP gebaseerde technieken.

Vanaf 1 september 2019 zullen enkelvoudige en meervoudige ISDN1 en ISDN2 verbindingen en meervoudige analoge lijnen niet meer beschikbaar zijn. Voor ISDN 15/20/30 verbindingen geldt de datum 1 januari 2021 waarop de dienstverlening beëindigd gaat worden.

Wat zijn de alternatieven?

VoIP of Voice over IP is de laatste jaren echt volwassen geworden en kan met recht gezien worden als een betrouwbare opvolger voor ISDN. Sterker nog; onze SIP trunks bieden meer als het gaat om betrouwbaarheid, veiligheid, schaalbaarheid en ook nog eens tegen een gunstiger tarief.

Telefooncentrales die enkel nog voorzien zijn van ISDN ingangen lopen tegen vervanging aan of kunnen middels een SIP Gateway op het VoIP netwerk aangesloten worden en de hybride telefooncentrales zijn veelal geschikt voor het bellen via SIP of kunnen middels een firmware upgrade geschikt gemaakt worden.

Wat is de toekomst?

De tijd van traditionele telefonie is voorbij, veel mensen lopen met een Smartphone en ook technieken als VoLTE (bellen via 4G) of Voice over Wifi maken hun opmars. Toch willen medewerkers van de meeste bedrijven nog steeds een toestel op hun werkplek, omdat collega’s of een receptioniste op deze manier de telefoontjes makkelijk kunnen overnemen en omdat smartphones nog niet de capaciteit hebben om als volwaardig toestel te functioneren. Bijvoorbeeld omdat de accu capaciteit te kort schiet. Communicatie uit de Cloud gaat hierbij de toekomst bepalen. Deze diensten worden geleverd via het uiterst betrouwbare glasvezel netwerk.

Einde van een tijdperk

In mijn ogen betekent dit een einde van een tijdperk. Als schoolverlater ben ik begonnen met het aanleggen van datanetwerken en daarna ben ik vrij snel naar de telefoniewereld overgestapt. Vele honderden NT1 (ISDN) kastjes heb ik de afgelopen jaren weggehangen en vele klanten heb ik voorzien van telefonie via de “good old” koperdraden. Ondertussen is telefonie al lang geen “installateurswerk” meer, maar is het al geruime tijd een IT gerelateerde bezigheid. Omdat ik beide werelden goed ken probeer ik in mijn dagelijkse werkzaamheden de juiste mix te vinden tussen de IT en Telecom gedachte om zo het maximale resultaat voor onze klanten te bereiken.

Zonder innovatie geen vooruitgang, de tijd van rooksignalen ligt immers ook al ver achter ons en dat is maar goed ook!

Sven Witlox

Mijn achtergrond ligt in de traditionele telefonie, maar ik had al vrij snel in de gaten dat verbindingen via IP de toekomst gingen bepalen. In mijn dagelijkse functie als engineer installeer en onderhoud ik zowel internet als telefonie verbindingen. Met mijn kijk op diensten als SIP Trunks en Hosted telefonie probeer ik interessante artikelen te publiceren die aanzetten tot denken en tegelijkertijd verhelderend zullen zijn.

Zakelijk Glasvezel Postcodecheck

Geef een reactie