Appels met peren vergelijken

U kent ongetwijfeld de gezegdes ‘Door de bomen het bos niet meer zien‘, ‘Boven de pet gaan’,De draad kwijt zijn‘, ‘Het spoor bijster zijn‘, ‘Er geen chocola van kunnen maken‘ en ‘Er geen touw aan vast kunnen knopen’.

Wat mij betreft zijn ze allemaal van toepassing als het gaat om tarieven in de telecomsector. Met gemak hadden daar nog bij gekund ‘Appels met peren vergelijken’, ‘Er schuilt een addertje onder het gras’ en De plank misslaan‘.

Wekenlang ben ik al bezig om een manier te bedenken waardoor ik op onze website duidelijkheid kan scheppen met betrekking tot de tarieven voor telefonie en mobiel Internet.

Wat is er aan de hand?

Met ingang van 1 januari jongstleden heeft IP Visie haar activiteiten uitgebreid. U kent ons tot op heden vooral als netwerkspecialisten met de focus op glasvezel, maar de markt vraagt van ons dat we u ook van dienst kunnen zijn op het gebied van andere vormen van communicatie. De wereld om ons heen verandert namelijk in rap tempo en vaste en mobiele communicatie worden geïntegreerd voor zowel spraak als data.

Aan mij de uitdaging om onze klanten inzicht te geven in tarieven van vaste telefonie, mobiele telefonie en mobiel Internet. Het liefst zou ik dat doen zoals we dat destijds ook met zakelijk glasvezel hebben gedaan door op onze website duidelijk prijzen en mogelijkheden te communiceren aan de hand van een postcodecheck.

Het principe van de postcodecheck is simpel. U voert uw postcode en huisnummer in op onze site en binnen enkele seconden worden alle mogelijkheden op het gebied van glasvezel getoond met bijbehorende prijzen. ‘Moeilijker kunnen we het niet maken‘ en ‘Gemak dient de mens‘ hebben we als uitgangspunt gebruikt.

Terug naar de tarieven voor telefonie en mobiel Internet. Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik de oplossing nog niet heb en dat wat mij betreft de gezegdes aan het begin van dit artikel geheel op mij van toepassing zijn. Tot die tijd zullen onze specialisten u moeten helpen, telefonisch of via een bezoek op locatie. Zij zullen u zaken moeten uitleggen als BelBasis, BelBudget, BelVrij, BelOnbeperkt, InternetPlusBellen, Ondernemerspakket Internet & IP-bellen, Ondernemerspakket XL, Alles in 1 Zakelijk, VoIP Connect, Vast Mobiel in 1, PrePaid, SIM only, SMS bundel, klantwaarde, ARPU, SAC, SRC, CPS, Roaming en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Zij zullen u ook moeten helpen bij het bekijken van de verschillende tarieven voor bellen binnen de bundel, buiten de bundel, afrekenen per minuut of per seconde, bellen naar het buitenland, bellen in het buitenland, binnen het eigen netwerk, buiten het netwerk, gratis bellen onderling, datalimieten per maand, fair use policy, starttarief en waarschijnlijk ben ik er nog een aantal vergeten.

Degenen die IP Visie kennen, weten dat wij graag duidelijk zijn in onze manier van communiceren en u graag glashelder informeren. Niet alleen over tarieven, maar ook op het gebied van zowel mogelijkheden als onmogelijkheden, voordelen maar ook nadelen.

Het feit dat we nu die mogelijkheid niet hebben op het gebied van tarieven voor vaste telefonie, mobiele telefonie en mobiel Internet wil niet zeggen dat die er ook niet komt.

Wordt vervolgd……

Netwerkinfrastructuur is mijn passie, waarbij de focus ligt op glasvezel. Dagelijks help ik bedrijven bij het maken van de juiste keuzes op het gebied van netwerkinfrastructuur. Het is mijn doel om bedrijven zo duidelijk mogelijk aan te geven wat de voor- en nadelen zijn van de keuzes die ze kunnen maken. Door mijn ervaring ben ik in staat om aan te geven wat wel en wat niet kan.

Senior consultant @ IP Visie

Zakelijk Glasvezel Postcodecheck

Geef een antwoord