Shell app

Fan van de Shell app

Mijn iPhone staat al vol handige apps, maar het zijn er nooit genoeg. Mijn vrouw wordt er regelmatig stapelgek van, maar ik doe niets liever dan weer een nieuwe app downloaden uit de App Store en dan de app eens goed bestuderen en beoordelen of het een blijvertje wordt.

Onlangs viel mijn oog op de Shell SmartPay app. De belofte van Shell daarbij is ’tanken en direct weer door’. Van die belofte is wat mij betreft geen woord gelogen.

Nog nooit heb ik het vervelend gevonden om met mijn auto naar een tankstation te rijden, de auto te parkeren aan de pomp, vervolgens te tanken en dan naar binnen te gaan om af te rekenen. Maar ik vrees dat ze me in de Shell shop gaan missen de komende jaren.

Ik ben namelijk fan geworden van de Shell app.

In plaats van naar binnen te gaan na het tanken, heb ik nu al vooraf in de auto afgerekend en hoef ik niet meer naar binnen, tenzij ik nog iets van water, frisdrank of iets te snacken wil. Natuurlijk kon je al bij een groot aantal tankstations aan de pomp tanken met behulp van je pinpas, maar betalen met de app van Shell is wat mij betreft nog net iets makkelijker. Ook gezien het feit dat het bonnetje automatisch naar je mailbox wordt gestuurd.

Het e-mail bericht dat je ontvangt bevat een PDF bestandje met exact dezelfde lay-out van het bonnetje, dat normaal gesproken uit de printer bij het Shell station komt. Qua duidelijkheid en leesbaarheid laat dat wat mij betreft nogal wat te wensen over, maar gelukkig bevat de e-mail ook een veel duidelijkere versie van de transactie.

Vanwege mijn beroepsafwijking vindt ik het leuk om deze, maar ook vele andere apps, te gebruiken. Levert mij deze app heel veel gemak op? Dat valt allemaal wel mee. Toch ben ik fan en dat heeft alles te maken met het feit dat ik geloof in een digitale toekomst. Een toekomst waarbij computers en software ons leven eenvoudiger en leuker maken. Mijn bijzondere interesse gaat bij dit soort zaken altijd uit naar de techniek die hier achter schuil gaat. Het lijkt allemaal kinderlijk eenvoudig, maar dat is het niet helemaal. Het is een complex geheel van factoren, waarbij alles hangt of staat bij de verbindingen. Mijn telefoon zal moeten communiceren met de juiste pomp, het station, de partij die de betaling autoriseert en de e-mail provider. Als die zaken allemaal niet met elkaar verbonden zijn en communiceren houdt het simpelweg op. Met andere woorden zonder verbinding staat alles stil en is weer eens aangetoond hoe belangrijk de beschikbaarheid van internet verbindingen is.

Ik wens u allen een zorgeloze digitale toekomst !

Netwerkinfrastructuur is mijn passie, waarbij de focus ligt op glasvezel. Dagelijks help ik bedrijven bij het maken van de juiste keuzes op het gebied van netwerkinfrastructuur. Het is mijn doel om bedrijven zo duidelijk mogelijk aan te geven wat de voor- en nadelen zijn van de keuzes die ze kunnen maken. Door mijn ervaring ben ik in staat om aan te geven wat wel en wat niet kan.

Senior consultant @ IP Visie

Zakelijk Glasvezel Postcodecheck

Geef een antwoord