De toekomst is aan het regionale datacenter

Deze week heeft KPN haar eerste datacenter in Rotterdam geopend. Na Spaanse Kubus beschikt Rotterdam nu over twee grote datacenters in de stad. De openingshandeling werd verricht door de wethouder van Economie en Havenzaken van de gemeente Rotterdam en Alexander van der Hooft van KPN.

Opening KPN Datacenter RotterdamHet nieuwe hightech datacenter aan de Anthony Fokkerweg (Waalhaven) voldoet aan de hoogste beschikbaarheidseisen en heeft een oppervlakte van ruim 1900 vierkante meter.

Traditioneel bevinden de meeste datacenters zich in de regio Amsterdam. Regionale datacenters zijn echter erg in opkomst en voorzien in een grote behoefte, want op het moment dat je in het datacenter moet zijn is het handig als dat in de buurt is. Nederland beschikt op dit moment over ongeveer 40 regio datacenters verspreid over het hele land.

In veel gevallen fungeren deze regionale datacenters ook als back-up voor de Amsterdamse datacenters. Bedrijven voor wie continuïteit van levensbelang is kiezen er voor om hun apparatuur in twee geografisch gescheiden datacenters op ruime afstand van elkaar te plaatsen om op deze manier zo veel mogelijk calamiteiten uit te sluiten.

Nederland is één van de toonaangevende landen in Europa als het gaat om connectiviteit en colocatie. Dit heeft alles te maken met het feit dat Nederland beschikt over een uitgebreide glasvezel infrastructuur. Daar waar Rotterdam de poort van Europa is op logistiek gebied, daar is Amsterdam met haar AMS-IX de Internet gateway naar Europa.

IP Visie biedt ook housing en hosting faciliteiten aan vanuit het splinternieuwe KPN datacenter in Rotterdam. Naast het huren van kastruimte (colocation) kunt u bij ons ook terecht voor het huren van virtuele servers. Deze servers kunnen worden ingezet als webserver, emailserver, proxyserver, file server of ERP-server. Meerdere servers zijn eenvoudig en naadloos te combineren. Connectiviteit kunnen wij bieden via Dark Fiber, Managed DWDM, Ethernet VPN of Internet Access.

Het nieuwe datacenter is de ideale locatie voor bedrijven en instanties die in de regio Rotterdam op zoek zijn naar datacenter faciliteiten en deze op een veilige en professionele wijze willen onderbrengen.

Neem gerust contact met mij op als u meer wil weten over de mogelijkheden in het datacenter in Rotterdam.

Uiteraard kan door ons ook connectiviteit geleverd worden in diverse andere datacenters in Nederland 

Marcel Robles de Medina

Dagelijks ondersteun ik bedrijven op het gebied van verbindingen. Het maakt daarbij niet uit of het nu gaat om single site of multi-site configuraties. Door mijn jarenlange ervaring en mijn goede connecties binnen de KPN organisatie ben ik voor veel bedrijven hun gids op het moment dat ze op dit gebied zaken geregeld willen hebben. Regelmatig schrijf ik artikelen over onderwerpen die mij in de dagelijkse praktijk bezig houden en waarvan ik denk dat ze van toegevoegde waarde zijn voor de lezers.

consultant @ IP Visie

Zakelijk Glasvezel Postcodecheck

Leave a Reply