Zorgt Usain Bolt voor een nieuw record?

De Olympische Spelen van 2012 in Londen zijn van start gegaan, maar wat mij betreft is het wachten tot zondagavond 5 augustus 22:50 uur. Dan staat immers de mannen 100 meter finale op het programma. Als er geen gekke dingen gebeuren staat Usain Bolt in die finale. Zijn huidige wereldrecord dateert van 2009 en bedraagt 9,58 seconden.

Usain Bolt denkt zelf dat het mogelijk is om een tijd te lopen onder de 9,5 seconden. Als de persoon in kwestie daadwerkelijk Olympisch kampioen wordt in een nieuw wereldrecord tijdens de Olympische Spelen in Londen weten we onmiddellijk of het netwerk dat is aangelegd door BT en Cisco bestand is tegen een enorme piekbelasting.

De eerste Socialympics zijn een feit. Voor het eerst zullen de Spelen niet alleen via TV en radio worden gevolgd, maar vooral ook via Twitter en Facebook. Tachtig duizend mensen in het Olympisch stadion zullen hun mobiele device gebruiken om berichten, foto’s en filmfragmenten te uploaden om op deze manier hun belevenis te delen met familie, vrienden en bekenden buiten het stadion.

En wat te denken van de officiële website van de Spelen www.london2012.com. Hoeveel unieke bezoekers met bijbehorende hits zullen er worden geregistreerd in de 19 dagen dat de Spelen duren.

BT heeft in totaal 5.500 kilometer (voornamelijk glasvezel) kabel aangelegd in de afgelopen maanden. Samen met het Olympisch dorp zijn in totaal 94 locaties met elkaar verbonden. Uitslagen en statistieken zijn binnen enkele seconden beschikbaar voor de verzamelde pers. Het netwerk bevat 2.200 switches, 1.800 wireless Accesspoints en meer dan 60.000 actieve netwerkaansluitingen. De totale capaciteit van het netwerk bedraagt 60 Gigabits per seconde. Dat zijn duizelingwekkende getallen die het voorstellingsvermogen van de meeste mensen ver te boven gaan.

De Olympische Spelen zullen ook gestreamd worden als nooit tevoren. Bijna 20% van de inwoners van Groot-Brittanie verwacht de spelen te volgen op hun laptop of tablet. De BBC verwacht dat dit een datastroom genereert van meer dan 1 Terabit per seconde op de piekmomenten.

Genoeg getallen voor nu. Over enkele weken weten we of de techniek het heeft gehouden. Wat mij betreft zijn deze Olympische Spelen een mooie “vingeroefening” voor datgene wat zich in de nabije toekomst gaat afspelen. De honger naar bandbreedte lijkt niet te stillen en technologische ontwikkelingen blijven zich in rap tempo opvolgen. De infrastructuur zal deze groei moeten kunnen bijbenen en glasvezel is daarbij onmisbaar.

Ik wens u plezierige Spelen toe en hoop op flink wat medailles voor Nederland.

Netwerkinfrastructuur is mijn passie, waarbij de focus ligt op glasvezel. Dagelijks help ik bedrijven bij het maken van de juiste keuzes op het gebied van netwerkinfrastructuur. Het is mijn doel om bedrijven zo duidelijk mogelijk aan te geven wat de voor- en nadelen zijn van de keuzes die ze kunnen maken. Door mijn ervaring ben ik in staat om aan te geven wat wel en wat niet kan.

Senior consultant @ IP Visie

Zakelijk Glasvezel Postcodecheck

5 gedachtes over “Zorgt Usain Bolt voor een nieuw record?

  1. Hallo Jos,

    nou nou 5500 kilometer kabel is wel wat veel lijkt me. Telecomaanbieders schermen graag met dit soort cijfers. KPN mag dat ook graag doen. En dan tellen ze voor het gemak de bestaande infra ook maar mee.

    Dat het een groot event is is wel duidelijk. BT krijgt in dit geval goud met dikdoenerij. 🙂

  2. Pingback: Traag internet - code Oranje | Blog IP Visie

  3. Pingback: WK succes Nederland levert mooie statistieken op | Blog IP Visie

Geef een antwoord