Zakelijke Glasvezel contracten van KPN

Regelmatig word ik gebeld door ondernemers die graag willen weten wat er gebeurt met hun glasvezelverbinding na afloop van de initiële contractperiode. De afgelopen dagen was er sprake van een ware hausse aan telefoontjes met name uit de omgeving van Soest en Soesterberg.

Voor veel ondernemers is het kennelijk onduidelijk wat de mogelijkheden zijn nadat de initiële contractperiode verlopen is. In een aantal gevallen denken mensen dat ze verplicht zijn om het contract te verlengen met 3 of 5 jaar. Niets is minder waar.

In dit artikel, maar ook op de pagina met meest gestelde vragen over glasvezel op onze website leg ik graag uit wat de spelregels zijn met betrekking tot glasvezel en contracten.

Het begint altijd met het tekenen van een offerte/overeenkomst voor de levering van glasvezel en de dienst Internet, waarbij de initiële contractduur meestal 3 of 5 jaar is. De datum van dit contract gaat in op de zogenaamde RFS (Ready for Service) datum. In goed Nederlands de datum waarop uw verbinding wordt opgeleverd.

Daarna zijn er twee mogelijkheden.

  1. U doet niets en het contract wordt stilzwijgend verlengd met een periode van 1 jaar en alles blijft bij hetzelfde. Uw verbinding blijft keurig functioneren en u betaalt maandelijks nog steeds hetzelfde bedrag zoals dat destijds in de oorspronkelijke overeenkomst is afgesproken. Ondanks het feit dat de overeenkomst stilzwijgend is verlengd kunt u de verbinding opzeggen met inachtneming van een opzegtermijn van drie maanden.
  2. U komt in actie en gaat in op een verlengingsvoorstel. In dit geval sluit u een nieuwe overeenkomst af voor een periode van 3 of 5 jaar. Binnen deze nieuwe termijn kunt u niet boetevrij opzeggen.

Elke klant heeft zijn eigen redenen om een contract wel of niet te verlengen. Wanneer de tarieven gestegen zijn gedurende de looptijd is het niet gunstig om te verlengen. U gaat meer betalen voor uw huidige verbinding en u kunt de overeenkomst niet ontbinden.

Wanneer de tarieven gedaald zijn is het mogelijk gunstig om het contract te verlengen tegen nieuwe condities. In dit geval gaat u een lager bedrag per maand betalen voor datgene waarvan u nu al gebruik maakt. U moet dan wel zeker weten dat u niet gaat verhuizen in de komende periode, omdat u immers weer gebonden bent gedurende de termijn waarmee het contract verlengd is.

Op onze site vindt u een aantal pagina’s met uitleg over glasvezel en contracten:

Wanneer u twijfelt of aanvullende vragen hebt schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Op werkdagen van 8:30 uur tot 17:00 uur kunt u ons telefonisch bereiken en kunnen wij op al uw vragen een antwoord geven. Wanneer u ons een mail stuurt met uw vraag of vragen zullen wij deze over het algemeen binnen 1 werkdag beantwoorden.

Ik wens u een zorgeloze digitale toekomst toe.

Netwerkinfrastructuur is mijn passie, waarbij de focus ligt op glasvezel. Dagelijks help ik bedrijven bij het maken van de juiste keuzes op het gebied van netwerkinfrastructuur. Het is mijn doel om bedrijven zo duidelijk mogelijk aan te geven wat de voor- en nadelen zijn van de keuzes die ze kunnen maken. Door mijn ervaring ben ik in staat om aan te geven wat wel en wat niet kan.

Senior consultant @ IP Visie

Zakelijk Glasvezel Postcodecheck

Geef een antwoord