Trage Internetverbinding ergernis op het werk

Werknemers van bedrijven raken geïrriteerd door dagelijkse stress-situaties op het werk. Uit diverse enquêtes blijkt dat irritatie op het werk onder andere wordt veroorzaakt door onrealistische hoeveelheden werk, repetitief werk, eisen van klanten, een onredelijke baas of manager en het te laat komen van anderen bij vergaderingen. Opvallend was dat een deel van de ondervraagden aangaf dat een trage Internet verbinding of slecht functionerende hard- en software ook tot irritante en stressvolle situaties leidt.

Omdat een deel van de werkgerelateerde stressoren te maken heeft met technologie zouden eigenaren van bedrijven moeten investeren in meer betrouwbaarheid van communicatie- en computertechnologie. Dat betekent, dat wanneer bedrijven overgaan op betere en snellere verbindingen hun werknemers minder stress ervaren en er een prettigere werkomgeving plus een hogere productiviteit ontstaat.

Veel werknemers beschikken ondertussen thuis over supersnelle Internet verbindingen doordat in Nederland steeds meer huizen worden aangesloten op de glasvezelnetwerken van Reggefiber en Caiway. In gebieden waar UPC en Ziggo traditioneel TV leverden via coax kan men ondertussen ook profiteren van hele snelle Internet verbindingen. Op de zaak zijn deze snelle verbindingen vaak niet aanwezig, doordat deze voorzieningen voor het bedrijfsleven vaak als erg kostbaar worden ervaren.

De meeste werkgevers zouden zichzelf echter een groot plezier doen door toch te investeren in snelle verbindingen, omdat werknemers zich beter zullen voelen doordat ze simpelweg meer gedaan krijgen tijdens hun werkdag.

Ondertussen heeft KPN op ruim 60% van alle adressen in Nederland een minimale bandbreedte van 40 Mb beschikbaar middels FttH, FttC of koper met VDSL. Vrijwel iedereen denkt dat KPN alleen ADSL te bieden heeft, dat is zeker niet meer het geval. Eind 2013 verwacht KPN zelfs dat op ongeveer 70% van alle adressen 40Mb gehaald kan worden.

Voor bedrijven geldt dat snelle Internet verbindingen over glasvezel overal in Nederland te realiseren zijn. De eenmalige en maandelijkse kosten zijn afhankelijk van de locatie van uw pand. Door een simpele postcodecheck weet u direct wat de kosten zijn. Het vervolg van de rekensom is wat lastiger te maken, maar de meeste ondernemers weten heel goed wat een verbetering van de productiviteit op de werkvloer kan opleveren.

Nieuwsgierig geworden wat glasvezel kost voor uw bedrijf?

Doe de postcodecheck en binnen 10 seconden heeft u het antwoord!

Netwerkinfrastructuur is mijn passie, waarbij de focus ligt op glasvezel. Dagelijks help ik bedrijven bij het maken van de juiste keuzes op het gebied van netwerkinfrastructuur. Het is mijn doel om bedrijven zo duidelijk mogelijk aan te geven wat de voor- en nadelen zijn van de keuzes die ze kunnen maken. Door mijn ervaring ben ik in staat om aan te geven wat wel en wat niet kan.

Senior consultant @ IP Visie

Zakelijk Glasvezel Postcodecheck

3 gedachtes over “Trage Internetverbinding ergernis op het werk

  1. Pingback: Snel internet - Blog IP Visie

Geef een reactie