Problemen met digitale examens door tekort aan bandbreedte

Computers vallen uit, antwoorden verdwijnen in het niet, inloggen is soms onmogelijk en internetverbindingen zijn overbezet, stelt het Landelijke Aktie Komitee Scholieren (LAKS) afgelopen woensdag in het AD. De organisatie is woedend omdat er vorig jaar ook al problemen met digitale examens waren.

(Bron: NU.nl woensdag 15 mei 2012)

Opmerkelijk nieuws uit de onderwijswereld. Vooral de melding dat Internet verbindingen overbezet waren, heeft mij bijzonder verbaasd. In een tijd dat voor veel bedrijven en instellingen Internet bijna van levensbelang is, zijn er blijkbaar nog onderwijsinstellingen die dit niet goed geregeld hebben. En dat is zonde en onnodig.

Het onderwijs in Nederland is volop in beweging. Nieuwe maatschappelijk ontwikkelingen oefenen onmisbaar invloed uit op het onderwijs en zorgen voor een veranderende manier van leren, denken en werken. Onderwijs wordt persoonlijker en op maat. De leerling is klant geworden. Iedere zichzelf respecterende school in het VO en zelfs het BO heeft digiboards, en vaak ook al een ’Magister’ portal voor het op afstand bekijken van schoolresultaten, lesroosters e.d.

Moderne technieken als video conferencing, augmented reality, cloud computing en learning analytics worden gemeengoed, breedband Internet is daardoor niet meer weg te denken in het onderwijs. Als instelling ontkom je er niet meer aan om dit op een professionele, flexibele en toekomstgerichte wijze te regelen. Recentelijk zag ik zelfs een mail van een school waarop werd aangekondigd dat met ingang van het schooljaar 2012-2013 alle brugklassers uitgerust gaan worden met een iPad. Geen zware boekentassen meer, alle content online.

En eigenlijk kan dat maar op 1 manier: met een glasvezelverbinding. De kenmerken van zo’n verbinding: een hoge beschikbaarheid en betrouwbaarheid, en flexibel en oneindig schaalbaar voor de Internet bandbreedte. Dergelijke verbindingen zijn in heel Nederland beschikbaar, alleen de prijs is vaak nog iets dat scholen afschrikt.

Daarom komen wij als IP Visie nu met een aanbod voor glasvezel in het onderwijs.
Niet alleen voor scholen die nog geen glasvezel verbinding hebben, maar vooral ook voor de scholen die dit al wel hebben. Want wat houdt het aanbod in: (veel) meer bandbreedte tegen verhoudingsgewijs zeer scherpe prijzen. Geen enkele school wil nu nog in de publiciteit komen dat de examens de mist ingingen vanwege gebrek aan Internet bandbreedte. Maar aan de andere kant hebben ze allemaal ook te maken met teruglopende budgetten. Die uitdaging gaan wij dus graag aan.

Check de website van IP Visie voor het glasvezel scholenaanbod.

 

Mijn voorliefde voor netwerkinfrastructuur komt voort uit de wereld van de telefonie. Met mijn jarenlange ervaring op dit gebied ben ik in staat om mee te denken met organisaties en instellingen die voor hun corebusiness gebruik willen maken van de mogelijkheden van de 21e eeuw. Mijn habitat is de cloud en dat zorgt er voor dat ik een ideale sparringpartner ben op het gebied van datacenters, snelle internetverbindingen en IP koppelingen in de ruimste zin van het woord.

Directeur @ IP Visie

Zakelijk Glasvezel Postcodecheck