Primeur voor bedrijventerrein Roomburg?

Vandaag werd ik gebeld door mijn nichtje die in Leiden woont. Zij wees mij op een piepklein berichtje op de website van sleutelstad.nl waarin werd aangegeven dat het bedrijventerrein Roomburg in Leiden een primeur had, omdat wethouder Robert Strijk vandaag het startsein zou geven voor de aanleg van een collectief glasvezelnet.

Omdat mijn nichtje weet dat ik alle ontwikkelingen op het gebied van zakelijk glasvezel op de voet volg, vroeg zij mij of ik op de hoogte was van dit feit.

Ik gaf haar aan dat ik dit een heel vreemd bericht vond, omdat er namelijk al jaren een open glasvezelnetwerk van KPN ligt op dit betreffende bedrijventerrein. Nog sterker zelfs; er zijn ook nog eens een aantal klanten op aangesloten die daadwerkelijk gebruik maken van dit netwerk.

In eerste instantie vroeg ik me af of ik de ondernemers op Roomburg moest feliciteren met het feit dat zij de handen ineen geslagen hebben om te kiezen voor glasvezel, de infrastructuur van de toekomst of dat ik me zorgen moet gaan maken over het feit dat we in een economisch toch al niet te florisante tijd geld uit gaan geven aan dubbel glas.

Het definitieve antwoord heb ik nog niet.

Wat ik wel weet is dat er niet alleen op Roomburg, maar ook op diverse andere Leidse bedrijventerreinen zoals Bio Science Park, Lammenschans, Kanaalpark en Trekvliet een glasvezelnetwerk ligt van KPN. Dit houdt in dat vele providers zowel grote als kleinere hun diensten kunnen leveren over het grootste open netwerk van Nederland conform de spelregels zoals die door de OPTA zijn opgesteld.

Ik ben heel benieuwd wie de volgende primeur meldt.

Netwerkinfrastructuur is mijn passie, waarbij de focus ligt op glasvezel. Dagelijks help ik bedrijven bij het maken van de juiste keuzes op het gebied van netwerkinfrastructuur. Het is mijn doel om bedrijven zo duidelijk mogelijk aan te geven wat de voor- en nadelen zijn van de keuzes die ze kunnen maken. Door mijn ervaring ben ik in staat om aan te geven wat wel en wat niet kan.

Senior consultant @ IP Visie

Zakelijk Glasvezel Postcodecheck

2 gedachtes over “Primeur voor bedrijventerrein Roomburg?

  1. Misschien is het beter voor jullie eigen economische gezondheid als jullie voor een marketingstrategie kiezen waarbij jullie eigen diensten centraal staan in plaats die van anderen. Aangeboden prijzen van KPN zijn ongeveer 3x hoger dan de tarieven van Fore Freedom die zelf mee-investeert in glasnetwerk op Roomburg. Hierdoor was de keuze in deze “economisch toch al niet te florisante tijd” heel bewust niet voor KPN.

  2. Pingback: Glasvezel in Leiden | Blog IP Visie

Geef een antwoord