Parkeren in Bergen op Zoom

Vaste lezers van deze rubriek weten ondertussen dat ik regelmatig last heb van mijn beroepsafwijking. Ik heb namelijk de gewoonte om stil te staan bij zaken waar andere mensen gewoon aan voorbij lopen zonder dat ze iets opvalt. Zo ook afgelopen zaterdag. Samen met mijn vrouw ging ik naar Bergen op Zoom om te lunchen en te winkelen. Komende vanuit Etten-Leur en rijdend richting het centrum van Bergen op Zoom viel mijn oog op de borden van het parkeerverwijssysteem. Het systeem gaf duidelijk aan dat er geen mogelijkheid meer was om te parkeren op het Pastoor Joorenplein, de plaats waar ik meestal parkeer als ik in het centrum van Bergen op Zoom moet zijn.

Rijdende voorbij de ingang van de parking was het duidelijk dat de informatie op de borden klopte. Er was geen parkeerplaats meer vrij op het plein en een rij van auto’s stond te wachten totdat auto’s de parking verlieten.

Parkeerverwijssysteem Bergen op ZoomGeen nood want om het hoekje in de Wouwsestraat zijn vaak voldoende vrije parkeerplaatsen te vinden langs de kant van de weg. Dat was deze keer ook het geval en ook vandaar is het maar een klein stukje lopen naar het centrum.

Nog maar net uitgestapt lopende in de richting van de winkelstraten viel mijn oog op een ander bord, dat onderdeel is van het Bergse parkeerverwijssysteem. Wat schetste mijn verbazing; het systeem gaf aan dat er meer dan voldoende ruimte, namelijk 83 plaatsen, vrij waren op het Pastoor Joorenplein. Iets in mijn brein zei dat er hier iets niet klopte. Het bestaat namelijk niet dat er 83 auto’s binnen twee minuten vertrokken zijn en dat die ruimte niet is opgevuld door de auto’s die stonden te wachten.

Aangezien de twee borden op nog geen tweehonderd meter van elkaar staan besloot ik nog even te gaan kijken naar het andere bord waar ik zojuist voorbij was gereden.

Dat bleek inderdaad aan te geven dat er nog 1 parkeerplaats vrij was, terwijl het stoplicht een paar meter verderop de tekst “VOL” aangaf. De rij met wachtende auto’s stond er nog steeds. Met mijn smartphone heb ik enkele foto’s gemaakt als bewijs van de tegenstrijdige informatie op de twee borden vlakbij elkaar.

Ik weet niet wat de oorzaak van het probleem is, maar weet wel dat de borden horend bij dit soort systemen over het algemeen gekoppeld zijn met behulp van een Epacity IP-VPN. Vaak liggen tussen de diverse locaties glasvezel– of koperverbindingen om zo de informatie uit te kunnen wisselen en de informatie op de borden te kunnen synchroniseren. Langs deze weg wil ik de gemeente Bergen op Zoom mijn hulp aanbieden als het probleem in de verbindingen zit. We hebben bij IP Visie volop ervaring met dit soort systemen. In meerdere steden in Nederland hebben we oplossingen geïmplementeerd die de communicatie verzorgen tussen lussen in de weg, bollaards, camera’s en informatieborden. We staan niet voor niets bekend als ‘connection experts’.

Dat het probleem al een hele tijd bestaat werd mij duidelijk toen ik googelde op de woorden parkeerverwijssysteem en Bergen op Zoom. Al snel vond ik berichten van begin 2013 waar het probleem ook al eens werd beschreven. Ik vond zelfs een brief van raadslid Joost Pals, gedateerd 20 mei 2013, gericht aan het college van burgemeester en wethouders waarin al aandacht werd gevraagd voor het functioneren van het dynamisch parkeerverwijssysteem. Ook hij constateerde dat de informatie op de borden afweek van de werkelijkheid. Ook in de Bergen op Zoomse Bode van 26 mei 2013 trof ik een artikel aan met als kop ‘Parkeerverwijssysteem hapert’.

Kennelijk zijn de problemen of nog niet opgelost of weer terug gekomen. Mijn aanbod geldt nog steeds.

Ik wens u een zorgeloze digitale toekomst toe

boz1

Zaterdag 16 november 11:43

boz2

Zaterdag 16 november 11:45

Netwerkinfrastructuur is mijn passie, waarbij de focus ligt op glasvezel. Dagelijks help ik bedrijven bij het maken van de juiste keuzes op het gebied van netwerkinfrastructuur. Het is mijn doel om bedrijven zo duidelijk mogelijk aan te geven wat de voor- en nadelen zijn van de keuzes die ze kunnen maken. Door mijn ervaring ben ik in staat om aan te geven wat wel en wat niet kan.

Senior consultant @ IP Visie

Zakelijk Glasvezel Postcodecheck

Gedachtes over “Parkeren in Bergen op Zoom

  1. u heeft het over Bergen op Zoom, maar volgens mij hebben we in Breda precies dezelfde problemen. Er is heel veel geld geïnvesteerd in allerlei borden door heel de stad, maar regelmatig werkt de hele boel niet. Of er staat verkeerde informatie op of er staat informatie op waar je niets aan hebt. Het zal ongetwijfeld weer veel geld hebben gekost maar er aan hebben doen we niks

Geef een antwoord