Kijkje achter de schermen

Gisteren ging een lang gekoesterde wens van mij in vervulling. Ik mocht een dagje mee met een storingsmonteur van KPN om op deze manier een kijkje achter de schermen te kunnen krijgen van de wondere wereld van zakelijk glasvezel. Om 6:00 uur stond ik op om vervolgens snel te douchen, ontbijten en mijn broodtrommeltje in orde te maken. Iets over half 7 vertrok ik naar Rotterdam om me daar rond kwart voor acht te melden bij de planning op de zesde verdieping van de Toren op Zuid in Rotterdam. Na een korte uitleg over het ticketsysteem en het aantal binnen gekomen storingen meldde de monteur zich ook, zodat we samen aan de eerste storing van de dag konden beginnen.

hoofdverdelerDe reis ging naar de grote KPN centrale aan de Waalhaven. Ter plaatse aangekomen bleek het nog niet zo gemakkelijk te zijn om als buitenstaander dit gebouw binnen te komen. Na het invullen van de nodige papieren en het tonen van het paspoort was toegang geregeld en kreeg ik de beschikking over een bezoekerspas. De eerste storing had betrekking op een ouderwetse 64Kbit/s point-to-point verbinding van een klant die op die manier twee vestigingen had gekoppeld. Vanwege het feit dat de verbinding “over deze centrale liep” konden we vanuit dit punt naar beide zijden kijken van de verbinding. Al snel bleek dat het signaal van de testapparatuur aankwam op beide volgende centrales in het netwerk en werd een collega ingeschakeld om de verbinding richting Spaanse Polder te onderzoeken. Wij vertrokken richting Coolsingel om daar de verbinding te gaan volgen naar het volgende knooppunt een zogenaamde kabelverdeler. Ook op dit knooppunt werd duidelijk dat alles in het netwerk keurig functioneerde en werd de reis aanvaard naar de volgende tussenstop, een wijkkast in een straat net achter de Weena op korte afstand van één de klantlocaties. In deze kast bleek de las naar de klantlocatie los te zitten en werd met de soldeerbout alles hersteld om vervolgens contact op te nemen met de klant om de verbinding te testen. U raadt het al; probleem opgelost.

 

glasvezel kabelsOndertussen was het al wel half twee en hadden we nog geen tijd gehad om te eten en de volgende klus was alweer toegekend. In de bus op de parkeerplaats de boterhammen opgegeten en op weg naar Capelle aan den IJssel voor een storing aan een glasvezelverbinding. Niet leuk voor deze klant, maar voor mij was het de spreekwoordelijke slagroom op de taart. Op deze manier kon ik een goed overzicht krijgen van alle zaken in het netwerk die van belang zijn om via een glasvezelverbinding het Internet op te kunnen.

In de centrale alles doorgemeten met lasers en licht en bleek er vanaf de klantlocatie geen signaal binnen te komen op de centrale. Met meetapparatuur kon worden vastgesteld dat het probleem op 3,5 kilometer afstand zat. Uit de netwerkadministratie bleek dat de klant precies op deze afstand zat. De conclusie was snel getrokken; het probleem zat waarschijnlijk op de locatie van de klant en dus werd koers gezet naar de klant. Daar aangekomen werden we enthousiast ontvangen en bleek maar weer eens hoe afhankelijk een bedrijf kan zijn van internet. Diverse mensen waren al naar huis gestuurd, omdat werken voor hun zonder internetverbinding geen enkele zin had. De diagnose ter plaatse was al snel duidelijk; de glasvezel ethernetswitch was kapot. Jammer genoeg hadden wij geen reserve exemplaar in de bus liggen, zodat er niets anders opzat dan een ritje naar het magazijn in Ridderkerk te maken. Na een half uurtje arriveerden we opnieuw bij de klant met een nieuwe switch en werd het oude kapotte exemplaar uitgebouwd en de nieuwe in de patchkast geplaatst. Weer een probleem opgelost.

Ondertussen liep het tegen vijf uur en zat ons dagje er op en had ik op 1 dag nog nooit zo veel kabels gezien. Twee storingen opgelost en twee klanten gelukkig gemaakt was het eindresultaat voor KPN. Voor mij was het een ideaal dagje om mijn kennis op het gebied van glasvezel nog verder uit te breiden en een goed beeld te krijgen van de wereld achter de schermen. Langs deze weg wil ik dan ook alle mensen binnen KPN bedanken, die dit mogelijk gemaakt hebben.

Ik wens u allen een zorgeloze digitale toekomst toe.

Netwerkinfrastructuur is mijn passie, waarbij de focus ligt op glasvezel. Dagelijks help ik bedrijven bij het maken van de juiste keuzes op het gebied van netwerkinfrastructuur. Het is mijn doel om bedrijven zo duidelijk mogelijk aan te geven wat de voor- en nadelen zijn van de keuzes die ze kunnen maken. Door mijn ervaring ben ik in staat om aan te geven wat wel en wat niet kan.

Senior consultant @ IP Visie

Zakelijk Glasvezel Postcodecheck

Geef een reactie