Internet only

Eindelijk glasvezel is de titel van ’s lands best bezochte website als het gaat om glasvezel. Het is de website van Reggefiber. Het bedrijf met de ambitie om alle woningen in Nederland aan te sluiten op glasvezel. Dat ze een heel eind op weg zijn bewijst wel dat ze op dit moment de twee miljoen aansluitingen ruim gepasseerd zijn. Het netwerk is met name bedoeld voor particulieren en wordt uitgerold in dorpen en steden door heel Nederland.

Op het open netwerk van Reggefiber zijn meer dan 20 serviceproviders aangesloten, die allemaal hun diensten leveren over dit netwerk, waardoor keuzevrijheid gegarandeerd is. Reggefiber levert zelf geen diensten en stelt in feite slechts haar infrastructuur ter beschikking van zogenaamde service providers. Op de site Eindelijk glasvezel treft u een overzicht aan van alle providers die hun diensten leveren over het glasvezelnetwerk van Reggefiber. Deze providers leveren vrijwel allemaal een triple play pakket voor de consumentenmarkt. Dit zijn alles-in-1 combinaties voor internet, televisie en bellen.

Nu hoor ik u denken; IP Visie is toch uitsluitend actief op de markt voor zakelijk gebruikers. Dat klopt, maar wat vrijwel niemand weet is dat wij in het aansluitgebied van Reggefiber voor zakelijke gebruikers een Internet only dienst kunnen leveren over het glasvezelnetwerk van datzelfde Reggefiber. Vrij van alle opsmuk. De naam “Internet only” zegt eigenlijk genoeg en dekt de lading helemaal. Een platte internet verbinding met vaste externe IP adressen zonder telefonie, TV, Spotify, Fox Sport abonnement en andere toeters en bellen. Ideaal voor zakelijke gebruikers die op zoek zijn naar een snelle en stabiele internetverbinding met vaste IPv4 adressen en die gevestigd zijn in het leveringsgebied van Reggefiber.

Reggefiber

Het netwerk van Reggefiber is een FTTH (Fiber to the Home) netwerk en primair bedoeld om huishoudens te bedienen. De term FTTH wordt overigens vrijwel door niemand gebruikt, zeker niet in commerciële uitingen. Het gaat in de meeste gevallen om single-mode fiber aansluitingen bedoeld voor de consumentenmarkt. Het netwerk is hoofdzakelijk bedoeld om consumenten toegang te geven tot razendsnel internet, gecombineerd met digitale televisie en telefonie op basis van VoIP. Het is de logische opvolger van ADSL en kabel. KPN heeft vorig jaar Reggefiber overgenomen en gaat door dit netwerk uit te breiden de concurrentie aan met UPC en Ziggo. FTTH-abonnementen worden over het algemeen geleverd met snelheden van 50, 100, 200 of 500 Mbit/s. Een groot verschil met ADSL en de kabel is dat de geleverde snelheden symmetrisch zijn. Dat wil zeggen dat de up- en download snelheid gelijk zijn aan elkaar. Bij ADSL, VDSL en kabelverbindingen op basis van coax techniek is de download snelheid meestal aanzienlijk hoger dan de uploadsnelheid.

Kantoor aan huis

Een groot deel van de beroepsbevolking in Nederland werkt als zzp’er of werkt vanuit huis. Dat heeft onder andere te maken met het feit dat de techniek hiervoor tegenwoordig vaak aanwezig is. Een goede internetverbinding en de juiste applicaties uit de cloud of beschikbaar via een beveiligde VPN tunnel naar de servers van de zaak maken het mogelijk dat mensen prima in staat zijn om thuis te werken. De meeste voordelen van Het Nieuwe Werken zijn zo langzamerhand wel bij iedereen bekend.

Belangenorganisatie ZZP Nederland verwacht dat de groei van de Nederlandse zelfstandigen zonder personeel door zal zetten en dat uiteindelijk ongeveer 20% van de beroepsbevolking vanuit huis gaat werken. Dit kan alleen als op het gebied van infrastructuur de juiste mogelijkheden beschikbaar zijn. Met andere woorden een goede en stabiele internetverbinding is daarbij essentieel. Glasvezel heeft als voornaamste eigenschap dat de upload en downloadsnelheid gelijk zijn aan elkaar en dat de capaciteit nagenoeg oneindig is. Die uploadsnelheid ontbreekt bij VDSL over koper en de kabel. En laat het nu met name de upload zijn die belangrijk is als je gaat “werken in de cloud”. Het zorgt er voor dat applicaties die werken volgens het terminal server principe goed functioneren en maakt het mogelijk om grote bestanden gemakkelijk te kunnen versturen.

Gelukkig komen er steeds meer glasvezelaansluitingen beschikbaar in Nederland met name door de inzet van Reggefiber. ZZP’ers, kleine bedrijven en winkels die de beschikking hebben over een Reggefiber aansluiting kunnen nu niet meer alleen gebruik maken van de standaard triple play aanbiedingen, maar kunnen nu ook een Internet only dienst afnemen met vaste IP adressen, eventueel aangevuld met de mogelijkheid om gecertificeerd pinnen over ip te installeren. De internetsnelheid is niet gegarandeerd en er wordt gebruik gemaakt van overboeking, maar in de meeste gevallen is dat geen enkel probleem. De snelheden die worden aangeboden zijn zo hoog dat er altijd voldoende bandbreedte zal overblijven om goed te kunnen werken. De dienst “Internet only” wordt geleverd over het glasvezelnetwerk van Reggefiber en is aantrekkelijk geprijsd. Een ideale oplossing voor velen die met name op zoek zijn naar een snelle, betrouwbare internet verbinding met vaste externe IP adressen.

Ik wens u allen een zorgeloze digitale toekomst toe.

Netwerkinfrastructuur is mijn passie, waarbij de focus ligt op glasvezel. Dagelijks help ik bedrijven bij het maken van de juiste keuzes op het gebied van netwerkinfrastructuur. Het is mijn doel om bedrijven zo duidelijk mogelijk aan te geven wat de voor- en nadelen zijn van de keuzes die ze kunnen maken. Door mijn ervaring ben ik in staat om aan te geven wat wel en wat niet kan.

Senior consultant @ IP Visie

Zakelijk Glasvezel Postcodecheck

Gedachtes over “Internet only

  1. Koen van der Maaden

    Als ik tegenwoordig naar de files kijk hoe die zijn toegenomen in aantal en lengte denk ik dat Het Nieuwe Werken niet is aangeslagen en dat er steeds minder ipv meer mensen nog thuiswerken.

Geef een antwoord