Informatie over glasvezel

Al geruime tijd staat onze pagina met meest gestelde vragen over glasvezel op nummer 1 van meest bezochte pagina’s op onze website. Dat geeft aan dat nog lang niet alles vanzelfsprekend is voor bedrijven die zich aan het oriënteren zijn op de glasvezelmarkt. Dat blijkt ook uit de vele telefoontjes die dagelijks bij ons op kantoor binnen komen.

Voor veel ondernemers is de stap naar glasvezel een grote stap, niet alleen qua techniek, maar ook nog eens qua kosten. Naast de eenmalige aansluitkosten komt ook nog een stevig maandtarief, zeker als we dat vergelijken met een ADSL verbinding. Daarnaast moet in de meeste gevallen ook nog een contract worden aangegaan voor minimaal 3 jaar.

Dat alles zorgt er voor dat een ondernemer heel goed wil weten wat de consequenties zijn van het afsluiten van een contract. De meesten weten wel dat ze een snelle internetverbinding gaan krijgen, maar willen ook weten wat de garanties zijn voor up-time, de reactietijd in geval van storingen, de mogelijkheden van telefonie, de consequenties bij een eventuele verhuis van het bedrijf en zo kan ik nog wel een hele tijd doorgaan.

Bij IP Visie ligt de focus voor 100% op netwerkverbindingen. Elke dag opnieuw denken we na hoe we bedrijven die geïnteresseerd zijn in glasvezel zo goed mogelijk kunnen informeren en adviseren. We zien dit als onze belangrijkste taak. Niets is zo belangrijk als heel goed aangeven wat wel en niet kan en zorgen dat het verwachtingspatroon van de klant wordt waar gemaakt.

Wij vinden het belangrijk om te melden wat de gemiddelde doorlooptijd van een aansluiting is en dat we geen keiharde datum kunnen afspreken wanneer de verbinding wordt opgeleverd. Wij vinden het belangrijk dat de klant weet dat hij een verbinding gaat nemen met een overboeking en wat dat inhoud. En dat de consequenties van het afsluiten van een meerjarig contract niet alleen een hogere korting inhoud, maar dat het contract ook niet zomaar kan worden opgezegd zonder consequenties.

Dat alles en nog veel meer kunt u terugvinden op onze FAQ ofwel in goed Nederlands de meest gestelde vragen over glasvezel op onze website.

Deze pagina en de bijbehorende onderliggende pagina’s worden met grote regelmaat door ons bijgewerkt aan de hand van de vragen die dagelijks bij ons binnen komen over glasvezel, met maar één doel; zo helder mogelijk zijn over alle aspecten die te maken hebben met de aanschaf van een glasvezelverbinding.

De verzameling pagina’s is ondertussen aardig gegroeid en als het goed is moet daar alles te vinden zijn wat van belang is om tot een gefundeerde beslissing te komen. Toch zijn we als IP Visie nog niet helemaal tevreden. Soms is het namelijk lastig om aan de hand van uitsluitend woorden eventueel gecombineerd met wat plaatjes op een webpagina heel goed uit te leggen wat je wilt overbrengen.

Dat is de reden dat we aan het experimenteren zijn met animaties. De eerste daarvan is gisteren opgeleverd en geplaatst op onze website. De animatie moet antwoord geven op de vraag die vaak wordt gesteld: Is het mogelijk om met meerdere bedrijven één glasvezelaansluiting te delen?

Veel bedrijven die gevestigd zijn in een bedrijvenverzamelgebouw of die een verdieping huren in het kantoorpand van iemand anders zijn op zoek naar flexibele mogelijkheden waarbij niet steeds opnieuw een complete verbinding moet worden afgenomen.

Wij zijn heel benieuwd naar de reacties en als blijkt dat deze manier van uitleggen goed aanslaat zullen nog vele animaties volgen.

Ik wens u allen een zorgeloze digitale toekomst toe.

Netwerkinfrastructuur is mijn passie, waarbij de focus ligt op glasvezel. Dagelijks help ik bedrijven bij het maken van de juiste keuzes op het gebied van netwerkinfrastructuur. Het is mijn doel om bedrijven zo duidelijk mogelijk aan te geven wat de voor- en nadelen zijn van de keuzes die ze kunnen maken. Door mijn ervaring ben ik in staat om aan te geven wat wel en wat niet kan.

Senior consultant @ IP Visie

Zakelijk Glasvezel Postcodecheck

Geef een antwoord