Glasvezel is meer dan een trend

De laatste tijd is er iedere dag wel nieuws over collectieve glasvezelprojecten die geïnitieerd gaan worden of u wordt (zeker als particulier in een glasvezel gebied) geconfronteerd met nu-of-nooit aanbiedingen, die bijna te mooi zijn om waar te zijn. Deelnemen is vaak makkelijk en met één muisclick geregeld.

Internet is zowel zakelijk als privé letterlijk onmisbaar en inmiddels net zo vanzelfsprekend als elektriciteit en water uit de kraan. Met de groei van clouddiensten zal de afhankelijkheid van internet alleen nog maar toenemen. Niet alleen als bron van informatie, of voor toegang tot diensten, maar vooral voor het aanbieden van informatie, diensten en producten. De grens tussen online en offline vervaagt. Een klant verwacht een combinatie van beide die naadloos met elkaar geïntegreerd zijn. Sterker nog, dit is geen qualifier als het er wel is, maar een dissatisfier als het ontbreekt. Maar goed, wie nu nog niet overtuigd is van de noodzaak van aanwezigheid op het internet heeft de boot al lang gemist.

De vraag blijft, is glasvezel hiervoor noodzakelijk?

Glasvezel heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van andere verbindingen.

Glasvezel is geschikt voor grote bandbreedten. Internetaansluitingen van 100 Mbit/s of hoger zijn geen uitzondering meer voor zowel upstream als downstream (upload en download). Dat zijn snelheden die nog geen 10 jaar geleden waren voorbehouden aan lokale netwerken. Het mooie is dat bij glasvezel naar behoefte kan worden opgeschaald naar een hogere bandbreedte. Op deze manier blijft een glasvezelaansluiting altijd een waardevolle investering. Zeker als je weet dat 1 Gbps en 10 Gbps over enkele jaren mogelijk de norm zullen zijn en er momenteel zelfs geëxperimenteerd wordt met nog veel hogere snelheden.

Glasvezel is ook over zeer grote afstanden stabiel en behoudt de volle snelheid. Dit in tegenstelling tot ADSL en VDSL, waarbij de afstand tussen de centrale en het eindpunt een belangrijke rol blijven spelen. Met name de laatste kilometers zijn funest voor de kwaliteit van het signaal over koper, met als resultaat een fors lagere snelheid en een onbetrouwbare verbinding.

En tot slot is glasvezel zeer betrouwbaar en ongevoelig voor externe factoren, zoals bijvoorbeeld elektromagnetische straling of zelfs water. En mocht er onverhoopt toch een storing zijn, dan is het goed om te weten dat de betrouwbaarheid van glasvezel en de dienst internet kan worden geborgd in een passende service overeenkomst (SLA). Bij storing of uitval lost de provider volgens afspraak de storing op en wordt de dienst hersteld.

Glasvezel is dus zeker meer dan een trend. Het is de basis van vrijwel onbeperkte schaalbaarheid met uitsluitend voordelen ten opzichte van andersoortige verbindingen. Informeer gerust naar de investering van een glasvezel aansluiting op uw locatie en laat ons u helpen bij het bepalen van de benodigde bandbreedte en het vaststellen van de SLA.

Mijn voorliefde voor netwerkinfrastructuur komt voort uit de wereld van de telefonie. Met mijn jarenlange ervaring op dit gebied ben ik in staat om mee te denken met organisaties en instellingen die voor hun corebusiness gebruik willen maken van de mogelijkheden van de 21e eeuw. Mijn habitat is de cloud en dat zorgt er voor dat ik een ideale sparringpartner ben op het gebied van datacenters, snelle internetverbindingen en IP koppelingen in de ruimste zin van het woord.

Directeur @ IP Visie

Zakelijk Glasvezel Postcodecheck

Geef een antwoord