Fiber to the beach

Het is niet de eerste keer dat we bij IP Visie snel internet op het strand leveren, maar wel de eerste keer met glasvezel. In 2014 leverden we al snel internet op het strand van Texel. Dat gebeurde destijds via een straalverbinding, die het mogelijk maakte om aan de andere kant van de duinen internet te leveren voor de bezoekers van standpaviljoen Paal 17. Deze keer is het de beurt aan Vlissingen. Om precies te zijn aan het Nollestrand, aan de noordkant van Vlissingen richting Dishoek. Het ligt net achter het bekende strandpaviljoen Panta Rhei.

Unieke ligging

De Strandhuisjes bevinden zich al bijna 20 jaar op een unieke locatie aan het Nollestrand op loopafstand van de boulevard van Vlissingen. Elk jaar worden de huisjes aan het eind van het seizoen afgebroken en aan het begin van de lente weer terug geplaatst. Dat is iedere keer een enorme klus, maar zorgt er ook voor dat in het winterseizoen het strand zijn unieke en oorspronkelijke aanzicht terug krijgt.

Nollestrand

Internet en TV

Voor het eerst zal het in de zomer van 2020 mogelijk worden om TV te kijken of gebruik te maken van snel internet inclusief Wifi. IP Visie levert de connectiviteit op het strand en alle aanvullende diensten worden geleverd door SB International. Zij zijn specialist op het gebied van internet en TV voor campings, vakantieparken en hotels. Door hun ervaring in de recreatiesector zijn zij een ideale partner voor IP Visie om gezamenlijk dit project te dragen.

Corona

Uiteraard bevinden we ons nu in een hele gekke tijd door de uitbraak van het Corona virus. De vraag is in hoeverre het virus roet in het eten gaat gooien voor de rest van het vakantieseizoen. De voorbereidingen voor de aanleg van snel internet op het strand in Vlissingen gaan in ieder geval gewoon door.

VRI kast in de duinen

VRI kast

VRI kast in de duinen

Voor mij blijft het een merkwaardig gezicht, een VRI kast in de duinen bij Vlissingen, maar de kast staat er toch echt. De kasten zijn oorspronkelijk bedoeld voor het plaatsen van apparatuur voor verkeersregelinstallaties. Je ziet ze dan ook vaker langs de kant van de weg in de buurt van stoplichten en matrixborden, dan in de duinen vlakbij het strand. De VRI kast is een ideaal hulpmiddel om geconditioneerd alle benodigde apparatuur zoals routers en switches in te plaatsen, die nodig zijn voor een goed werkende internet verbinding. Door gebruik te maken van een VRI kast is onder alle weersomstandigheden snel internet gegarandeerd. De weersomstandigheden in de buurt van het strand zijn op zijn zachtst gezegd uitdagend. Dat heeft alles te maken met het feit dat wind in combinatie met zout en zand voor veel problemen kan zorgen. Het is dan ook bittere noodzaak dat alle benodigde apparatuur in een stevige VRI kast staat.

Zomer

Ik ben heel benieuwd of de slaapstrandhuisjes in Vlissingen bewoond mogen gaan worden deze zomer. En of vele gasten kunnen gaan genieten van de Zeeuwse kust, het strand en de goed aangelegde fietspaden. Ik hoop allemaal van wel, want dat zou inhouden dat we de problematiek van het Corona virus achter ons kunnen laten en kunnen gaan genieten van de schoonheid van Zeeland.

Ik wens u allen een zorgeloze (digitale) toekomst toe. Zeker in deze voor iedereen moeilijke periode. Houd afstand, volg de aanwijzingen van de overheid goed op en….. stay safe

Netwerkinfrastructuur is mijn passie, waarbij de focus ligt op glasvezel. Dagelijks help ik bedrijven bij het maken van de juiste keuzes op het gebied van netwerkinfrastructuur. Het is mijn doel om bedrijven zo duidelijk mogelijk aan te geven wat de voor- en nadelen zijn van de keuzes die ze kunnen maken. Door mijn ervaring ben ik in staat om aan te geven wat wel en wat niet kan.

Senior consultant @ IP Visie

Zakelijk Glasvezel Postcodecheck

One thought on “Fiber to the beach

  1. Prima dat jullie deze informatie met de lezers delen. Zo blijft iedereen op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Tegenwoordig is internet onmisbaar, dus goed initiatief om internet beschikbaar te stellen op het strand. Je helpt daarmee dat mensen buiten kunnen genieten.

Leave a Reply