Een record voor bedrijventerrein Brieltjenspolder

Deze keer vraag ik uw aandacht voor bedrijventerrein Brieltjenspolder. Geen groot terrein, direct gelegen langs de A59. Binnen drie weken na de start van de vraagbundeling was er voldoende deelname om de aanleg door te laten gaan. Ik kan u verzekeren, na vele jaren vraagbundelen op bedrijventerreinen ten behoeve van glasvezel, dat zo’n korte doorlooptijd een absoluut record is. Respect voor de ondernemers en de ondernemersverenging op Brieltjenspolder.

Hoe gaat dat nou, zo’n vraagbundeling? Vaak komt er een vraag van 1 ondernemer voor een glasvezelaansluiting. Afhankelijk van de ligging van zijn pand ten opzichte van het glasvezelnetwerk, komt daar een bedrag uit, met eenmalige aansluitkosten en een maandbedrag. Dat maandbedrag is weer afhankelijk van de bandbreedte en de diensten die worden afgenomen. Als de ondernemer de investering te hoog vindt, maar wel het idee heeft dat meerdere bedrijven op het terrein ook belangstelling hebben voor glasvezel, dan kunnen we een vraagbundeling organiseren. Zo ging het ook op Brieltjenspolder in Made.

Het verschil met andere trajecten was de snelheid waarmee geacteerd werd en de bijzonder actieve rol van de ondernemersvereniging op Brieltjenspolder. Zij betaalden mee aan de aanlegkosten van de deelnemende leden en gingen met ons mee op bedrijfsbezoek. Dat is toch net even anders binnenkomen. Bestuurslid Rob Vervoorn, directeur van HVM Glasvezeltechniek, toonde zich zeer kordaat in het maken van de afspraken en vaak hoefde ik nauwelijks het woord te doen. Het Brieltjenspolder project was mede daarom één van de leukste die ik heb mogen meemaken.

Vorige week is het glasvezelnetwerk op Brieltjenspolder gerealiseerd en zijn ook alle deelnemende bedrijven die in de initiële fase getekend hebben, werkend opgeleverd.

Een sterk staaltje !

Netwerkinfrastructuur is mijn passie, waarbij de focus ligt op glasvezel. Dagelijks help ik bedrijven bij het maken van de juiste keuzes op het gebied van netwerkinfrastructuur. Het is mijn doel om bedrijven zo duidelijk mogelijk aan te geven wat de voor- en nadelen zijn van de keuzes die ze kunnen maken. Door mijn ervaring ben ik in staat om aan te geven wat wel en wat niet kan.

Senior consultant @ IP Visie

Zakelijk Glasvezel Postcodecheck

Geef een antwoord