Crisis biedt ook kansen: start nu met het nieuwe werken

We zitten midden in een economische crisis. We gaan er allemaal op achteruit. Alles wordt duurder. Hele dagen worden we met deze berichten geconfronteerd. Wat doen we eraan? We kijken naar Den Haag en Brussel. En soms ook nog eens naar ons eigen huishoudboekje. Investeringen maar even uitstellen, of juist nu wel doen? Wat is wijsheid.
De ‘Kunduz coalitie’ maakt ook het zakelijk autorijden en het forenzen fors duurder. Leaserijders die de auto niet privé gebruiken, gaan toch bijtelling betalen. De reiskostenvergoeding wordt als inkomen belast. Wat nu?

Ik verbaas me nog dagelijks over de grote hoeveelheid auto’s op de Nederlandse snelwegen. Brabanders rijden van thuis naar hun werk in Utrecht en vice versa. Almere reist naar Amsterdam, Limburg gaat naar Den Haag. Zeeuwen snellen naar Rotterdam en Rotterdammers naar Zeeland. Nou ja snellen, een flink deel van de tijd staat we ook nog stil in de file. Alleen dat kost al kapitalen. Daar komen straks al die belastingen nog bij. Forenzen wordt kostbaar voor zowel werknemer als werkgever. Gelukkig is er een oplossing.

Het nieuwe werken, dat is de oplossing. Daarmee bedoel ik niet fancy kantoren met flexibele werkplekken en glazen wanden. Ik bedoel thuiswerken. Dus werknemer: laat die auto eens staan. Je hoeft ook niet de trein of de bus in. Werkgever: ga dit faciliteren. Hoe? Simpel, ga over op breedband. Met een glasvezelaansluiting op de zaak. Zorg dat de bestanden op een veilige en voor de werknemer laagdrempelige manier vanuit huis bereikbaar zijn.

U hoeft niet bang te zijn dat uw werknemer thuis gaat zitten niksen. Onderzoeken hebben aangetoond dat de gemiddelde werknemer thuis meer dan 20 procent productiever/ efficiënter is dan op kantoor. U bespaart sowieso een hoop loze reistijd. Thuiswerkers zijn over het algemeen ook nog meer tevreden over hun werk. Wat wilt u nog meer.

Wellicht advies over hoe u dit kunt regelen. Glasvezelaansluiting, hoeveel bandbreedte heb ik dan nodig en wat kost me dat? Of eigenlijk, wat levert me dat op? En dat werken op afstand, is dat wel veilig? Daarover kunnen wij u prima adviseren.

Zorg wel dat u dit snel in gang zet. Zodat u in 2013, als alle nieuwe belastingmaatregelen m.b.t. reiskosten, bijtelling enzovoorts van kracht zijn, uw investering in een glasvezelverbinding al direct gaat terugverdienen. Minder kosten, minder files en het is nog goed voor het milieu ook. Glasvezel als duurzame investering, ik zeg doen!

Ik wens u een zorgeloze digitale toekomst toe.

Netwerkinfrastructuur is mijn passie, waarbij de focus ligt op glasvezel. Dagelijks help ik bedrijven bij het maken van de juiste keuzes op het gebied van netwerkinfrastructuur. Het is mijn doel om bedrijven zo duidelijk mogelijk aan te geven wat de voor- en nadelen zijn van de keuzes die ze kunnen maken. Door mijn ervaring ben ik in staat om aan te geven wat wel en wat niet kan.

Senior consultant @ IP Visie

Zakelijk Glasvezel Postcodecheck

Gedachtes over “Crisis biedt ook kansen: start nu met het nieuwe werken

  1. Pingback: Ontdekkingsreis door de wondere wereld van telecommunicatie | Blog IP Visie

Geef een antwoord