Beroepsafwijking

Natuurlijk wist ik het al een tijdje, maar na vandaag weet ik het voor 100% zeker. Ik weet niet hoe dat bij u zit, maar ik heb een beroepsafwijking. Waarschijnlijk zullen meer mensen last hebben van dit fenomeen en soms dingen zien, die andere mensen helemaal niet zien of wel zien maar er helemaal niet bij stil staan hoe iets werkt.

Vanmiddag liep ik door de winkelstraten van Gorinchem en viel mijn blik op een zogenaamde bollard horend bij de dynamische stadsafsluiting.

Elk normaal mens loopt zo’n ding voorbij zonder er bij na te denken welke techniek hier achter schuilt. Bij mij ging er echter onmiddellijk een belletje rinkelen en ik realiseerde mij dat IP Visie destijds betrokken was bij het advies was om de benodigde verbindingen voor het project te realiseren.

De zogeheten Bollards sluiten op een aantal plaatsen het voetgangersgebied af voor verkeer, maar kunnen in de grond zakken als er auto’s door moeten voor bevoorrading van winkels of voor de hulpdiensten. Het systeem werkt volledig geautomatiseerd. Wanneer een auto over een detectielus in het wegdek rijdt wordt door een slimme camera met speciale software voor kentekenherkenning het kenteken van de auto geraadpleegd in een database. Wanneer het kenteken voorkomt in de database en het voertuig geautoriseerd is om op dit tijdstip de binnenstad binnen te rijden dan zakt de bollard in de grond waardoor de auto het gebied kan binnenrijden.

Naast dit volledig geautomatiseerde proces is er ook de mogelijkheid dat iemand op een knop drukt waardoor een intercom wordt geactiveerd. Het is op dat moment mogelijk om te spreken met een centralist, die vanuit een heel andere locatie door middel van een tweede camera kan uitkijken op de situatie en van hieruit kan beslissen om de beweegbare paal te laten zakken.

Al met al zijn er nogal wat communicatiestromen die plaatsvinden tussen de verzinkbare palen in het wegdek, de camera’s, de intercoms, de detectielussen in het wegdek en de centrale meldkamer.

Om deze communicatie allemaal goed te laten verlopen is gebruik gemaakt van een Epacity netwerk van KPN. Binnen Epacity wordt gewerkt met Class of Service om de juiste datastromen voorrang te geven in het netwerk. Er is gebruik gemaakt van koper verbindingen voor de locaties in het stadshart en een glasvezel verbinding voor de ontsluiting naar de centrale meldkamer.

Ik ga u verder niet vermoeien met nog meer techniek, maar wie weet loopt u de volgende keer zo’n verzinkbaar paaltje niet zo maar voorbij terwijl u door de winkelstraat loopt.

Heeft u ook een beroepsafwijking? Laat het mij weten. Ik ben benieuwd waar u niet zo maar aan voorbij loopt………

Netwerkinfrastructuur is mijn passie, waarbij de focus ligt op glasvezel. Dagelijks help ik bedrijven bij het maken van de juiste keuzes op het gebied van netwerkinfrastructuur. Het is mijn doel om bedrijven zo duidelijk mogelijk aan te geven wat de voor- en nadelen zijn van de keuzes die ze kunnen maken. Door mijn ervaring ben ik in staat om aan te geven wat wel en wat niet kan.

Senior consultant @ IP Visie

Zakelijk Glasvezel Postcodecheck

8 gedachtes over “Beroepsafwijking

  1. Het is wel heel herkenbaar. Er zijn ook nog zoveel andere toepassing die met een ICT-gevoel verbetert kunnen worden. Als je een beetje kunt combineren, is er genoeg op te lossen.

  2. Pingback: Een briefje van 20 Euro | Blog IP Visie

  3. Pingback: Geniale vondst van WhatsApp | Blog IP Visie

  4. Pingback: Wat is internet | Blog IP Visie

  5. Pingback: Parkeren in Bergen op Zoom | Blog IP Visie

  6. Pingback: Blog IP Visie » Glasvezel

  7. Pingback: Zonder glasvezel geen Internet | Blog IP Visie

Geef een antwoord