© foto
Benzine en diesel

Diesel wordt B7 en 802.11ax wordt Wifi 6

Bent u er al aan gewend ?

Vorige week tankte u mogelijk nog diesel en vandaag tankte u misschien wel B7 of heeft u uw tank vol gedaan met E5 in plaats van Euro95. Het zal u niet ontgaan zijn dat alle brandstoffen aan de pomp vanaf vandaag een andere aanduiding hebben. Met man en macht is er in opdracht van de Europese Commissie gewerkt aan het plaatsen van nieuwe stickers op pompen en vulpistolen. En dat allemaal om verwarring en misverstanden in grote delen van Europa te voorkomen.

Ik ben een groot voorstander van duidelijkheid en uniforme aanduidingen op alle mogelijke gebied. Niet voor niets doen we bij IP Visie de belofte, dat we proberen zo veel mogelijk mensentaal te spreken in plaats van digitaal. Het is tenslotte allemaal al complex genoeg.

Goed nieuws

Eén van de zaken waar ik me al langer aan stoor is de aanduiding van alle Wifi varianten. Voor professionals is het waarschijnlijk geen enkel probleem om alle 802.11 varianten uit elkaar te houden en op de hoogte te zijn van alle verschillen tussen de diverse wifi-protocollen. Voor mensen zonder beroepsdeformatie zal dat ongetwijfeld anders liggen. Voor die mensen is er goed nieuws, want de Wi-Fi Alliance komt op korte termijn met nieuwe naamgevingen voor Wifi.

  • 802.11n wordt Wi-Fi 4
  • 802.11 ac wordt Wi-Fi 5
  • 802.11ax wordt Wi-Fi 6

Op deze manier hoopt men dat gebruikers een beter inzicht krijgen in de mogelijkheden van het Wifi protocol en in staat zullen zijn om te begrijpen welke apparaten compatibel zijn met welke standaarden. Het idee achter de nieuwe naamgeving is simpel. Hoe hoger het nummer hoe sneller het protocol en hoe meer mogelijkheden en nieuwe functionaliteit. In de praktijk zal het mogelijk allemaal iets complexer liggen, maar ondanks dat is dit wat mij betreft een goede stap in de juiste richting.

Er zijn voor zover mij bekend nog geen routers die WiFi6 ondersteunen. Dat zal uiteraard op heel korte termijn veranderen. Het nieuwe beeldmerk is al wel bekend en ziet er op deze manier uit.

wifi6

 

 

 

 

 

Ik wens u allen een zorgeloze digitale toekomst en een prettig weekend toe.

Netwerkinfrastructuur is mijn passie, waarbij de focus ligt op glasvezel. Dagelijks help ik bedrijven bij het maken van de juiste keuzes op het gebied van netwerkinfrastructuur. Het is mijn doel om bedrijven zo duidelijk mogelijk aan te geven wat de voor- en nadelen zijn van de keuzes die ze kunnen maken. Door mijn ervaring ben ik in staat om aan te geven wat wel en wat niet kan.

Senior consultant @ IP Visie

Zakelijk Glasvezel Postcodecheck

Geef een antwoord