+31 76 - 5331331
Gevolgen DDoS aanval

Gevolgen DDoS aanval

De gevolgen van een DDoS-aanval kunnen voor een organisatie behoorlijk ingrijpend zijn. Als uw systemen door een DDoS-aanval traag reageren of helemaal onbereikbaar zijn, komen werkzaamheden stil te liggen. Klanten en prospects lopen weg, uw imago loopt een forse deuk op en u kampt met de kosten voor herstel. Met de juiste voorbereiding en maatregelen kunt u de schade fors beperken.

DDoS-aanvallen vormen een groeiend probleem. De aanvallen nemen in duur en omvang toe. Het is dus niet de vraag óf uw bedrijf te maken krijgt met een DDoS-aanval, maar de vraag is vooral wanneer. Met de juiste voorbereidingen en maatregelen kunt u het gevaar op storingen aanzienlijk beperken. Na een aanval heeft u over het algemeen veel tijd nodig om de beschikbaarheid van uw systemen weer te herstellen. De schade loopt voor een gemiddeld MKB bedrijf al snel in de tienduizenden euro's.

Een DDoS-aanval volledig uitsluiten, is lastig. Daar zijn meerdere redenen voor aan te wijzen:

  • Het uitvoeren van een DDoS-aanval wordt steeds eenvoudiger. Kwaadwillenden kunnen gebruikmaken van betaalde DDoS-diensten op Internet. Al voor een klein bedrag kunt u gedurende korte tijd een aanval uit laten voeren.
  • Aanvallen worden steeds groter en complexer. Steeds vaker maken DDoS-aanvallen gebruik van meerdere aanvalstechnieken tegelijkertijd, wat de verdediging een stuk ingewikkelder maakt.
  • DDoS-aanvallen zijn gericht op servers die vanaf de ‘buitenkant’ beschikbaar moeten zijn, bijvoorbeeld om uw website te presenteren aan de buitenwereld. Dergelijke systemen zijn niet te verstoppen voor aanvallers.