Gevolgen DDoS aanval

Gevolgen DDoS aanval

De gevolgen van een DDoS-aanval kunnen voor een organisatie behoorlijk ingrijpend zijn. Als uw systemen door een DDoS-aanval traag reageren of helemaal onbereikbaar zijn, komen werkzaamheden stil te liggen.

Klanten en prospects lopen weg, uw imago loopt een forse deuk op en u kampt met de kosten voor herstel. Met de juiste voorbereiding en maatregelen kunt u de schade fors beperken. Een DDoS-aanval uitsluiten is helaas onmogelijk

DDoS-aanvallen vormen een groeiend probleem. De aanvallen nemen in duur en omvang toe. Het is dus niet de vraag óf uw bedrijf te maken krijgt met een DDoS-aanval, maar de vraag is vooral wanneer. Met de juiste voorbereidingen en maatregelen kunt u het gevaar op storingen aanzienlijk beperken.

Dark Web

Het uitvoeren van een DDoS-aanval wordt steeds eenvoudiger. Kwaadwillenden kunnen gebruikmaken van betaalde DDoS-diensten op het Dark Web. Al voor een klein bedrag kunt u gedurende korte tijd een aanval uit laten voeren.

Aanvallen worden steeds groter en complexer. Steeds vaker maken DDoS-aanvallen gebruik van meerdere aanvalstechnieken tegelijkertijd, wat de verdediging een stuk ingewikkelder maakt.

DDoS-aanvallen zijn gericht op servers die vanaf de ‘buitenkant’ beschikbaar moeten zijn, bijvoorbeeld om uw website te presenteren aan de buitenwereld. Dergelijke systemen zijn niet te verstoppen voor aanvallers.