Alarm over IP

Zekerheid zonder zorgen
Glasvezel postcodecheck

De meeste alarmsystemen van bedrijven zijn verbonden met een particuliere alarmcentrale (PAC). In de meeste gevallen komt deze verbinding nu nog tot stand via een telefoonlijn (PSTN, ISDN of Digiaccess). De komende jaren zal deze traditionele manier van werken echter op grote schaal worden vervangen door koppelingen op basis van het IP protocol. Uw alarmsysteem wordt dan gekoppeld aan uw internetverbinding en op deze manier wordt een koppeling gemaakt naar de PAC. Dit noemen we Alarm over IP (AoIP).

De dienst Alarm over IP van KPN maakt het mogelijk om uw alarmsysteem te verbinden met een meldkamer of Particuliere Alarm Centrale (PAC) via een Zakelijk Internet verbinding van KPN. U heeft hiervoor dus geen aparte telefoonlijn (ISDN of analoog) meer nodig en u kunt uw Zakelijk Internet verbinding daarnaast ook gewoon blijven gebruiken voor internet, Voice over IP, Pinnen over IP en andere applicaties. De doormelding van uw alarmen verloopt bij Alarm over IP niet via het openbare Internet, maar vanaf uw alarmsysteem op de risicolocatie, via het besloten KPN-netwerk, rechtstreeks naar de aangesloten meldkamer.

Alarm over IPAlarm over IP is een aanvullende dienst op Zakelijk Internet. Om gebruik te maken van de dienst heeft u een abonnement nodig op een van de dienstvarianten van Zakelijk Internet over DSL of Zakelijk Glasvezel en daarnaast dient u uiteraard te beschikken over een werkend alarmsysteem. Wanneer uw alarmsysteem niet IP-gebaseerd is dan kan KPN u een IP-converter leveren om uw systeem aan te sluiten op de router van Zakelijk Internet. Tot slot heeft u een contract nodig met een aangesloten PAC voor de inbraaksignalering.

Over Zakelijk Internet van KPN wordt via de redundant uitgevoerde alarmgateway een verbinding tot stand gebracht met een Particuliere Alarm Centrale. Bij "Alarm over IP Uitgebreid" wordt via GPRS een tweede transmissiepad opgezet naar de Particuliere Alarm Centrale als back-up. Uw IP-alarmsysteem of Alarm IP-converter heeft in dat geval een GPRS-module nodig met een Machine-to-Machine SIM-kaart van KPN. Ook via GPRS loopt de verbinding met de Particuliere Alarm Centrale via de alarmgateway.

Alarm over IP kent geen transmissiekosten maar een vast tarief per maand. Als u al een Zakelijk Internet verbinding van KPN heeft, kunt u Alarm over IP in de beschikbare varianten en opties zelf bestellen via de Customer Self Service op kpn.com.

Glasvezel postcodecheck

Voordelen van Alarm over IP

Kosten besparen

Door het gebruik van uw bestaande internetverbinding is het niet nodig om een apparte telefoon in te zetten voor alarm.

Veilig & gescheiden

De meldingen lopen via een beveiligde verbinding over uw internetverbinding, zo ontstaat een scheiding tussen uw beveiliging en uw internet.

Snellere doormelding

Omdat verbindingsopbouw niet meer nodig is, wordt de melding sneller bij het PAC afgeleverd

Verbindingen voor Alarm over IP

Zakelijk VDSL

Zakelijk VDSL

Zakelijk VDSL is een asymmetrische verbinding dat wordt geleverd over het kopernetwerk van KPN.

Meer over Zakelijk VDSL
Zakelijk Internet

Zakelijk Internet

Zakelijk Internet is leverbaar in een aantal varianten en zeer gunstig geprijsd. Zakelijk Internet is leverbaar in grote delen van Nederland.

Meer over Zakelijk Internet
Ethernet over Koper

Ethernet over Koper

Uitermate geschikt voor bedrijven die gebruik willen maken van meer bandbreedte, maar geconfronteerd worden met hoge investeringen.

Meer over Ethernet over Koper

Meest gestelde vragen over Alarm over IP

Toon alle vragen over Alarm over IP

Advies nodig?

De consultants van IP Visie geven u graag advies over Alarm over IP met bijbehorende producten.

076 - 5 331 331
info@ipvisie.com