+31 76 - 5331331

Alarm over IP

Zekerheid zonder zorgen

De dienst Alarm over IP van KPN maakt het mogelijk om uw alarmsysteem te verbinden met een meldkamer of Particuliere Alarm Centrale (PAC) via een Zakelijk Internet verbinding van KPN. U heeft hiervoor dus geen aparte telefoonlijn (ISDN of analoog) meer nodig en u kunt uw Zakelijk Internet verbinding daarnaast ook gewoon blijven gebruiken voor internet, Voice over IP, Pinnen over IP en andere applicaties. Alarm over IP kent geen transmissiekosten maar een vast tarief per maand.

Wat is Alarm over IP?

Alarm over IPDe meeste alarmsystemen van bedrijven zijn verbonden met een particuliere alarmcentrale (PAC). In de meeste gevallen komt deze verbinding nu nog tot stand via een telefoonlijn (PSTN, ISDN of Digiaccess). De komende jaren zal deze traditionele manier van werken echter op grote schaal worden vervangen door koppelingen op basis van het IP protocol. Uw alarmsysteem wordt dan gekoppeld aan uw internetverbinding en op deze manier wordt een koppeling gemaakt naar de PAC. Dit noemen we Alarm over IP (AoIP). De doormelding van uw alarmen verloopt bij Alarm over IP niet via het openbare Internet, maar vanaf uw alarmsysteem op de risicolocatie, via het besloten KPN-netwerk, rechtstreeks naar de aangesloten meldkamer.

Benodigdheden Alarm over IP

Alarm over IP is een aanvullende dienst op Zakelijk Internet. Om gebruik te maken van de dienst heeft u een abonnement nodig op een van de dienstvarianten van Zakelijk Internet over VDSL, Ethernet over Koper of Zakelijk Glasvezel en daarnaast dient u uiteraard te beschikken over een werkend alarmsysteem. Wanneer uw alarmsysteem niet IP-gebaseerd is dan kan KPN u een IP-converter leveren om uw systeem aan te sluiten op de router van Zakelijk Internet. Tot slot heeft u een contract nodig met een aangesloten PAC voor de inbraaksignalering.

DragerMaximale snelheidMeer informatie
Zakelijk Glasvezel1.000 Mbit/sZakelijk Glasvezel
Ethernet over Koper20 Mbit/s Ethernet over Koper
VDSL80 Mbit/s VDSL


Redundante back-up alarmlijn

Over Zakelijk Internet van KPN wordt via de redundant uitgevoerde alarmgateway een verbinding tot stand gebracht met een Particuliere Alarm Centrale. Bij "Alarm over IP Uitgebreid" wordt via GPRS een tweede transmissiepad opgezet naar de Particuliere Alarm Centrale als back-up. Uw IP-alarmsysteem of Alarm IP-converter heeft in dat geval een GPRS-module nodig met een Machine-to-Machine SIM-kaart van KPN. Ook via GPRS loopt de verbinding met de Particuliere Alarm Centrale via de alarmgateway.


Alarm over IP aanvragen

Of u nu al gebruik maakt van een zakelijk internetverbinding of deze ook dient te regelen, onze adviseurs helpen u graag met advies aansluitend op uw behoeften. Neem contact op met een van onze adviseurs en dan nemen zij uw aanvraag voor Alarm over IP in behandeling.

Onze consultants zijn telefonisch te bereiken op:

076 - 5 331 331
info@ipvisie.com